Akeneo4 min lezen

5 dingen die je nog niet wist van Akeneo

Door Merel Mensink op donderdag, 30 december, 2021

5 dingen die je nog niet wist van Akeneo

In dit artikel

Een van de meest bekende Product Information Management (PIM) software is op dit moment Akeneo. Het van oorsprong Franse bedrijf timmert steeds meer aan de weg en krijgt steeds meer bekendheid. In dit artikel willen we je nog meer kennis laten maken met Akeneo door je 5 dingen te geven die je ongetwijfeld nog niet van ze wist.

Wil je nou eerst weten wat Akeneo uberhaupt is en wat je er mee kan? Lees dan dit artikel over Akeneo.

1. In september 2019 haalde het $46 miljoen op

Akeneo is de laatste jaren flink aan het door ontwikkelen. En voor door ontwikkelen heb je geld nodig. Door de jaren heen heeft Akeneo al heel wat investeringen opgehaald. Volgens Wikipedia begon dit al in 2013, het jaar waarin Akeneo werd opgericht.

  • 2013: $395.000
  • 2014: $2.300.000
  • 2017: $13.000.000
  • 2019: $46.000.000

De laatste investering van $46 miljoen is onder andere gedaan door de investeringsmaatschappijen Alven, Partech, en Salesforce Ventures. Het vrijgekomen geld wordt met name gestopt in marketing en ontwikkeling om de Amerikaanse markt nog verder te penetreren. De verwachting is dat hiervoor nog eens 100 extra personen aan personeel bij moeten komen.

2. De herkomst van de naam Akeneo

Akeneo komt van het Griekse woord akene, het droge fruit dat door de paardenbloem wordt verspreid: een lichte en elegante manier voor een bloem om zijn zaden te verspreiden. Deze vorm van informatie verspreiden en verzamelen is een inspiratiebron voor Akeneo.

3. Julia

In 2014 lanceerde Akeneo ‘Julia’. Deze mascotte of personage, hoe je het ook wilt noemen, werd geïntroduceerd om mensen aan de hand van een personage kennis te laten maken met Akeneo. Akeneo wijdde er zelfs een slideshow met 52 dia’s en een video aan om Julia te introduceren en de problemen te schetsen waar zij tegenaan liep. Uiteraard was de software van Akeneo hier de ideale oplossing voor … 😉

Later kwam Akeneo nog op de proppen met Ziggy, het driekoppige monster dat overal in de uitingen van Akeneo naar voren komt.

4. Voormalig CTO van Magento aan boord

Yoav Kutner de voormalig CTO van Magento is één van de medeoprichters van Akeneo. Hij heeft met name een adviserende rol binnen Akeneo. De beste man zit namelijk niet stil, want naast zijn werk bij Akeneo is hij ook oprichter van een relatief nieuw e-commerce platform: OroCommerce. De andere oprichters van Akeneo zijn de Fransen Frédéric de Gombert, Benoit Jacquemont en Nicolas Dupont

5. Eigen certificering

Akeneo is inmiddels zo groot dat ze een eigen certificering in het leven geroepen hebben. Zeg maar gerust, twee certificeringen.

Er is een certificering als Akeneo Implementation Specialist. Hiermee valideer je dat je de kennis hebt om Akeneo PIM projecten te implementeren binnen elke gewenste business case. De prijs voor dit examen is $350 en duurt maximaal 2 uur. De andere certificering is die voor Akeneo Developer. Deze certificering is bedoeld voor ontwikkelaars die een Akeneo PIM-project kunnen aanpassen aan de zakelijke behoeften en strategie van elke klant en dit ook nog eens op de meest efficiënte manier doen. Het examen is gebaseerd op de laatste Akeneo-versie + technische stack. De prijs voor dit examen is $350 en duurt maximaal 1,5 uur.

Wil je meer weten over de implementatie van Akeneo of over onze Akeneo Hosting? Neem dan contact met ons op.

Hi! Mijn naam is Dion, Account Manager at Hypernode

Wil je meer weten over Hypernode's Managed E-commerce Hosting? Plan je online meeting.

plan een een-op-een meeting tel:+31648362102

Visit Hypernode at