7 opvallende dingen die je nog niet wist van Shopware

De landelijke interesse over Shopware is in een duidelijke opwaartse trend. Ook bij Hypernode zien we een stijging in het aantal Shopware hosting aanvragen. Dat de interesse van Shopware een opwaartse trend laat zien is niet zo gek. Shopware is namelijk een erg fraai en laagdrempelig e-commerce systeem. Maar er zijn ook een aantal leuke en opvallende dingen die je waarschijnlijk nog niet wist van Shopware. In dit artikel hebben we er 7 voor je opgesteld.

Sta jij op het punt Shopware te gebruiken als e-commerce platform? Lees dan ook ons blogartikel over ‘7 dingen die je moet weten als je Shopware gaat gebruiken.’ en zorg ervoor dat je niks over het hoofd ziet voordat je Shopware gaat gebruiken.

1. Shopware market share

Ja Shopware is enorm in opkomst en platformen als Shopify en Magento zullen deze trend ook zien. Toch ligt Shopware nog mijlenver achter qua gebruik van het platform. Volgens de cijfers van BuiltWith zijn er wereldwijd op dit moment 30.678 Shopware webshops live. 76% van deze webshops zijn afkomstig uit Duitsland. Als we de ruim 30.000 Shopware sites afzetten tegen het aantal Magento websites, dan is wel duidelijk hoever voor Magento nog ligt: 778.138. De cijfers van BuiltWith laten ook zien dat Shopware de meeste overstappers vanuit Magento krijgt.

Benieuwd naar de belangrijkste verschillen tussen de bekendste aanbieders van webwinkel software? In dit uitgebreide blogartikel hebben we de verschillende van de meest gebruikte webwinkel software voor je in kaart gebracht.

2. Grote shops in Duitsland gebruiken het

Wat te denken van Astin Martin of het alom bekende Jägermeister. Jägermeister maakt gebruik van Shopware Enterprise met het Diamond abonnement. Shopware wordt zowel ingezet voor de B2C als de B2B markt. Met de implementatie van Shopware zag het de gemiddelde waarde van het winkelmandje met 45% stijgen. Ook realiseerde het in de periode van een maand een omzetstijging van 120%.

3. 28% van de Shopware Shops werkt samen met een partner

Uit recent onderzoek dat Shopware deed onder de eigenaren van 600 Shopware webshops bleek dat 28% van de respondenten voor technische support gebruikt maakt van een technische implementatie partner. Dit klinkt als veel werk als je bedenkt dat bijna 50% van de ondervraagde bedrijven slechts 1 tot 4 werknemers heeft. Uit datzelfde onderzoek bleek ook dat de voeding, drank en tabaksindustrie het meest vertegenwoordigd was met 14,86%. Overigens op de voet gevolgd door de klus & tuin sector (13,58%) en fashion (11,56%).

4. Meest populaire Shopware Plugins

Er zijn talloze plugins beschikbaar voor het Shopware platform. Leuk om te zien dat Shopware een lijst met meest populaire plugins voor Shopware heeft gepubliceerd. Hiermee kunnen gebruikers hun eigen lijst aanvullen met veel gebruikte plugins als deze relevant zijn.

Dit zijn de meest populaire Shopware plugins volgens Shopware:

  1. Shopware ERP powered by Pickware
  2. ThemeWare Modern | Customizable Responsive Theme
  3. Live Shopping
  4. Shopware WMS powered by Pickware
  5. SEO Professional
  6. Google Tag Manager + Enhanced eCommerce Tracking for Shopware
  7. Banner for Notifications, Notes & Offers
  8. Facebook Pixel Integration

Lees ook ons blogartikel over de meest populaire Shopware plugins van dit moment.

5. Mollie integratie met Shopware

Het Nederlandse Mollie dat betalingen afhandelt, is sinds eind 2019 officieel partner van Shopware. Dit betekent dat Mollie nu genoemd is als “Preferred Partner” en dus de aanbevolen betalingsoplossing zal zijn voor Shopware 6 in de focusmarkten van de Benelux en de Duitstalige landen.

6. 19.000 maandelijkse zoekopdrachten

Volgens data van Ahrefs wordt er op dit moment wereldwijd 28.000 keer op het woord “Shopware” gezocht. Het merendeel van deze zoekopdrachten is afkomstig uit Duitsland, namelijk 19.000 keer. In Nederland zijn er gemiddeld 900 zoekopdrachten op het zoekwoord “Shopware”. De verwachting is natuurlijk dat dit gaat stijgen met de toenemende populariteit. Je ziet namelijk een een duidelijke opwaartse trend voor wat betreft het zoekvolume.

7. Opgericht door een zestienjarige

Shopware zag het levenslicht in het jaar 2000. De toen nog maar zestienjarige Stefan Hamann richtte het IT bedrijf Hamann-Media GmbH op. Stefan was eigenlijk te jong om een bedrijf op te richten en had daarom speciale toestemming van de rechtbank nodig. Al snel kwam zijn broer Sebastian aan boord en later zou dit verder groeien als het Shopware bedrijf wat we nu kennen.

Heb je meer vragen over Shopware? Of benieuwd naar Shopware hosting van Hypernode? Neem dan gerust contact met ons op!