Shopware6 min lezen

De 8 beste plugins voor Shopware (2021)

Door Merel Mensink op maandag, 17 januari, 2022

De 8 beste plugins voor Shopware (2021)

In dit artikel

Shopware staat er bekend om dat het vanaf de installatie al veel krachtige functionaliteiten hebt en je dus meteen een vliegende start kunt maken met je webshop. Maar je kunt deze vliegende start nog sneller maken door je webshop uit te breiden met de 8 plugins die we voor je hebben verzameld in dit artikel.

De beste Shopware plugins

In principe vind je iedere plugin voor Shopware in de online store van Shopware. Hier vind je honderden extensies (zoals Shopware het zelf noemt) en kun je filteren op elementen als de versie, beoordeling, prijs en ontwikkelaar. Er wordt onderscheid gemaakt in een goud, zilver, brons en een blauw label. Deze kleuren zijn gebaseerd op het aantal beoordelingen, downloads en updates. Shopware heeft de plugin in eigen beheer ontwikkeld als er een blauw label aan is gegeven.

1. SEO Professional – by Dreischild GmbH

Een webshop is natuurlijk erg afhankelijk van het aantal bezoekers die het krijgt. SEO is hierbij een belangrijk element. Met een goed geoptimaliseerde website op het gebied van SEO heb je een grotere kans om hoger in de zoekresultaten van Google te komen.

Hoewel Shopware standaard al veel SEO optimalisaties in de software heeft zitten, kun je met deze plugin net dat beetje meer SEO voordeel halen. Zo heb je de mogelijkheid om je slug aan te passen, de meta title & description, kun je handmatig canonical tags in stellen en kun je pagina’s individueel op no-index zetten. Het maakt je werk vooral een stuk eenvoudiger!

Bekijk plugin

2. Google Tag Manager + Enhanced eCommerce Tracking for Shopware – by Webmatch GmbH

Meten is weten en dit geldt al helemaal in de wereld van de e-commerce. Je wilt bij voorkeur sturen op data en op basis van de verzamelde data slimme dingen doen. Deze belangrijk e-commerce data kun je verzamelen via Enhanced E-commerce tracking. Je stelt dit in met Google Tag Manager en Google Analytics. Deze plugin handelt dit proces voor je af zodat je niet zelf in de code van je webshop hoeft te komen.

Bekijk plugin

3. Shopware ERP powered by Pickware – by Pickware GmbH

Met deze plugin integreer je Pickware direct in de backend van je Shopware webshop. Zo heb je geen koppelingen meer nodig met andere ERP systemen en werk je met live data vanuit je webshop. Deze plugin zorgt voor ERP functies zoals het beheer van meerdere magazijnen, retourbeheer, rapporten uitdraaien, leveranciersmanagement, gedeeltelijke annuleringen en meer.

Bekijk plugin

4. Language pack Dutch by Shopware AG

Voor Nederlandse webshops is deze plugin zeer handig. Het vertaald namelijk al het grootste gedeelte van je webshop naar het Nederlands. De plugin is geschikt voor Shopware 6 en inmiddels al vaak gedownload. Dit aantal zal de komende tijd waarschijnlijk nog flink oplopen.

Bekijk plugin

5. Set Articles powered by Pickware – by Pickware GmbH

Met €495,- is dit een relatief dure plugin. Maar dit is wel een plugin waar je veel plezier aan kunt hebben. Met deze plugin heb je de mogelijkheid om meerdere producten te bundelen tot één product. Denk bijvoorbeeld aan een gift box met daarin allemaal verschillende producten. In tegenstelling tot bundelartikelen bestaan zogenaamde ‘setartikelen’ uit artikelen op een vergelijkbaar niveau in plaats van b.v. een monitor die samen met een stroomkabel als bundel kan worden gekocht.

Bekijk plugin

6. Profiler – by Friends of Shopware

Deze plugin is speciaal voor ontwikkelaars. De FroshProfiler plugin biedt informatie in de frontend die je normaal moet opzoeken in dieper liggende mappen van Shopware. Zo worden bijvoorbeeld alle beschikbare Smarty-variabelen of alle gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan chronologisch weergegeven. Ook JavaScript event logging, performance benchmarking en Database Queries worden overzichtelijk weergegeven. De kosten van deze plugin? Helemaal gratis 😀

Bekijk plugin

7. Google Shopping Professional – by SYNERGY NETWORKS GmbH

Wil je je producten bij meer mensen onder de aandacht brengen, dan ontkom je haast niet meer aan Google Shopping. Dit platform zorgt bij een goede implementatie voor meer views en uiteindelijk meer bestellingen binnen je webshop. Met deze plugin export je alle belangrijke data vanuit je Shopware webshop naar Google Merchant Center. De plugin herkent direct alle verplichte relevante product data. Deze plugin zorgt er dus ook voor dat je een hoop handmatig werk uit handen wordt genomen. Werk die jij aan andere dingen in je webshop kunt besteden.

Bekijk plugin

8. Shopware Starterkit 6 – by webarbeit.net

Vanzelfsprekend is deze plugin geschikt voor Shopware 6 en het biedt je een set aan standaard aanpassingen die veel Shopware webshops kunnen gebruiken.Denk hierbij aan het verbergen van je breadcrumbs, het verbergen van de copyright in de footer, het deactiveren van meta keywords, het tonen van productopties in een aparte tab en nog een aantal optimalisaties.Het fijne van deze plugin is dat hij sowieso maar 10,- euro kost en je iedere optimalisaties aan of uit kunt zetten.

Bekijk plugin

Hi! Mijn naam is Dion, Account Manager at Hypernode

Wil je meer weten over Hypernode's Managed E-commerce Hosting? Plan je online meeting.

plan een een-op-een meeting tel:+31648362102

Visit Hypernode at