Groene hosting

Steeds meer organisaties leggen de focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), een goede ontwikkeling als je het ons vraagt. Ook wij krijgen steeds vaker de vraag gesteld hoe groen onze hosting is. Het antwoord is dat Hypernode al jaren bewust maatschappelijk verantwoord onderneemt. Wij handelen volgens het triple-p principe: ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet). Wat we precies doen voor meer groen leggen we je graag uit!

Groene hosting

Het Hypernode hostingplatform maakt gebruik van 3 cloud providers. De pakketten Grow en Professional worden standaard geboot bij Combell OpenStack. Bevinden de bezoekers van je shop zich voornamelijk buiten Europa, dan kun je kiezen voor een datacentrum van DigitalOcean. Onze Excellence pakketten staan bij cloud provider Amazon (AWS). Al onze cloud providers zijn bezig met duurzaamheid.

Combell OpenStack

Combell OpenStack levert 100% groene hosting. Je kunt dit zelf checken op de website van The Green Web Foundation . Combell OpenStack staat in het datacenter van Interxion. Op de website van Interxion kun je meer lezen over hun visie op duurzaamheid.

DigitalOcean

DigitalOcean heeft een wereldwijde dekking met datacentra op 8 locaties. Op hun website staat helaas geen informatie over duurzaamheid, dit verschilt per datacentrum. Een aantal datacentra draaien volledig op groene stroom, anderen gedeeltelijk en van een paar is niets bekend. De meest recente informatie per datacentrum staat op de DigitalOcean Community website.

Amazon (AWS)

Amazon is op hun website zeer open over hun streven naar 100% duurzame energie in de nabije toekomst. Ze steken veel tijd en geld in het bouwen van wind- en zonneparken. Bestel je een Excellence pakket, dan wordt deze standaard geboot in Frankfurt. Dit datacentrum draait op 100% groene energie.

Goede doelen

Een ander voorbeeld van ons streven naar MVO is de sponsoring van webshops van organisaties met een ANBI status. Naast sponsoring ondersteunen we ook op een andere manier graag goede doelen. Zo bestaat er binnen onze organisatie het initiatief ‘de Goed Bezig Vakantie’. Hypernode medewerkers krijgen extra betaald verlof als zij hun vakantiedagen inzetten voor vrijwilligerswerkprojecten.

Op en naar kantoor

Hypernode is niet alleen bewust bezig met het aanbieden van groene hosting, ook op en naar kantoor doen we aan verantwoord ondernemen. Boodschappen worden in bulk geleverd door een grote supermarkt die geheel elektrisch rijdt. We maken onze lunch zelf waarbij voedselverspilling zoveel mogelijk wordt tegengegaan (tosti’s!). Ons afval scheiden we natuurlijk, zelfs het plastic. Printen kan nog wel, maar liever doen we alles digitaal.

Onze medewerkers komen lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer naar kantoor. Als we een auto nodig hebben, bijvoorbeeld om klanten te bezoeken, dan maken we gebruik van Greenwheels.

Het kan altijd groener!

We zijn dan wel geen groentje op het gebied van duurzaam ondernemen, er is altijd ruimte voor verbetering. Heb je een goed idee om onze organisatie nog duurzamer te maken, laat het ons graag weten!