itonomy hypernode magento (1)

Development bureaus hebben meestal een vaste hostingpartner waar ze, dankzij jarenlange prettige samenwerking, de weg goed kennen. Zo af en toe komt het voor dat een klant bij het bureau aanklopt met de wens om met een andere hostingprovider te werken. Dit gebeurde deze zomer bij het Utrechtse e-commerce bureau Itonomy. Hun internationale klant Pipstudio.com zat midden in de migratie naar Magento 2 toen zij de wens uitten om de nieuwe shop op Hypernode te laten hosten.

Pipstudio.com zocht een hostingprovider die past bij hun ambities: eentje die kennis heeft van Magento en ervaring heeft met de uitdagingen die zo’n shop met zich meebrengt. Zij vonden dat in Byte en het hostingplatform Hypernode. Dat was voor ons en Itonomy, nog onbekend met Byte, genoeg reden om eens kennis te gaan maken. Zouden we elkaar kunnen aanvullen en zit er een lange samenwerking in?

Een overtuigende eerste samenwerking tussen Byte en Itonomy

Die eerste kennismaking tussen Byte en Itonomy was bijzonder positief en constructief. Nog in diezelfde meeting werd een stevige basis gelegd. Zowel de projectmanagers als developers waren zelfs direct op stoom om te kunnen starten aan ons eerste gezamenlijke project: de migratie van de eerste shop naar Hypernode. Afgesproken werd om gedurende het hele migratietraject gebruik te maken van een gedeeld Slack kanaal waardoor het development team van Itonomy en het onboarding team van Byte snel en gemakkelijk met elkaar konden communiceren.

De betrokken projectmanager van Itonomy, Aswin Kanhai, was overtuigd:
Wij zijn heel enthousiast over de samenwerking met Byte. Ze denken constant met je mee en de communicatie verloopt goed. In vergelijking tot onze vorige partner werkt het een stuk beter. Het platform is veel sneller en zowel het systeem als de communicatie werkt vlekkeloos.”

Ook Robin Rijkeboer, backend developer Itonomy, was enthousiast:
De infrastructuur van Hypernode is erg fijn, je kunt zelf alles configureren. Kom je er niet uit? Dan is er een goede helpdesk-pagina waar je bijna alles kunt vinden. Slechts een paar kleine dingen moest ik vragen. Dit was ook geen punt, de communicatie verliep soepel via korte lijnen.

Een uitdaging maakt je slimmer

Vlak voor het migratietraject van de betreffende shop van start ging hebben we op Hypernode het dedicated-IP geïntroduceerd. Bij onze cloudprovider DigitalOcean bracht deze functionaliteit echter met zich mee dat 2 poorten niet meer toegankelijk waren. Een keuze die DigitalOcean destijds heeft gemaakt en ons nog niet eerder problemen had opgeleverd. Deze shop had echter juist díe poorten nodig voor een specifieke tool die ze nodig had voor een outbound mailfunctie. Een groot probleem, want zonder deze functionaliteit kon de shop niet live en DigitalOcean gaf ons aan op korte termijn niets met onze feature request te gaan doen.

Dat werd een mooie uitdaging voor onze techneuten. Gelukkig kwamen ze vrij snel tot een oplossing waarmee we dezelfde functionaliteit via een andere route konden laten lopen. Omdat we tijdens ons eigen zoektocht naar een oplossing al merkten dat wereldwijd meer gebruikers hier tegenaan liepen, hebben we de details van onze oplossing gedeeld op ons Hypernode blog. En om te voorkomen dat toekomstige klanten hiermee te maken krijgen, hebben we de oplossing direct platformbreed uitgerold. Leren en verbeteren!

“Wij zijn heel enthousiast over de samenwerking met Byte. Ze denken constant met je mee en de communicatie verloopt goed. Wat ons betreft gaan wij in de toekomst vaker samenwerken met Byte.”

Hier krijgen we energie van!

Het eerste project is inmiddels afgerond en Itonomy is erg tevreden met de keuze voor het Hypernode platform:

Hypernode is ingenieus maar eenvoudig, daardoor werkt het goed. Je hebt er geen omkijken naar, en het doet alles wat er nodig is en meer.” aldus Robin Rijkeboer van Itonomy. “Ook de samenwerking met Byte was prettig en communicatief sterk. Wat ons betreft gaan wij in de toekomst vaker samenwerken met Byte. Zij zijn gespecialiseerd in een hostingplatform voor Magento, wij zijn Magento specialist. Dat is een sterke combinatie!

Ook de betrokken Byters zijn enorm enthousiast over deze nieuwe samenwerking.

Dennis Baalbergen, Customer Experience Coordinator bij Byte: “Ik kijk echt met veel plezier terug op ons eerste migratietraject, en dat kwam voornamelijk door de goede voorbereiding met Itonomy. Het hele project verliep hierdoor in de uitvoering ook soepel en efficiënt van beide kanten. Itonomy is een slimme club die niet bang is voor een leuke uitdaging. Daar krijg ik energie van!

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post