Joseph

Schoenenverkoper Joseph

Laatst ontvingen we een erg leuk mailtje van Kiva, een non-profit organisatie die ervoor zorgt dat ondernemers in de derde wereld in contact kunnen komen met particulieren. Deze particulieren zijn bereid om een lening te verstrekken van minimaal 25 dollar (+/- 20 euro) zodat deze ondernemers hun bedrijfje kunnen uitbreiden.

Byte is al sinds 2009 bezig met het verstrekken van dit soort leningen en we worden altijd blij van de Kiva mails waarin we een overzicht krijgen van het aantal leningen dat we hebben verstrekt. Maar dit mailtje was anders, want Kiva schreef dat we een cadeautje hadden ontvangen van Younify, één van onze partners.

Younify schenkt een Kiva tegoedbon

Het cadeau dat Younify ons geschonken had was een giftcard van 25 dollar. Deze 25 dollar om uit te lenen aan een ondernemer van Kiva. Na lang zoeken, wikken en wegen hebben we gekozen om de 25 dollar van Younify uit te lenen aan Joseph. Een 20 jarige schoenenverkoper uit Uganda.

Dit is de Kiva beschrijving van Joseph en zijn bedrijf in Uganda:

Joseph is a 20-year-old single man who lives in Fort Portal, Uganda. He deals in selling old shoes where he has spent two years. He got his capital from his relatives.

Joseph faces a challenge of price fluctuations and inflation. His personal goals are to educate his future children and build a permanent home, and his business goal is to expand his business into new markets or areas. To Joseph, the purpose of the loan is to purchase more shoes for the business.

Bedankt Younify, voor dit leuke cadeautje. Het is fijn om te weten dat onze partners ook druk bezig zijn met het verbeteren van onze wereld. 😉

201 leningen op onze teller!

Kiva leningen grafiek

Een stijgende lijn in onze Kiva leningen!

Omdat de ondernemers waar we eerder leningen aan hebben verstrekt, netjes hun leningen hebben terugbetaald konden we weer 27 extra leningen vertrekken. En mét de lening aan Joseph staat onze teller nu op 201 verstrekte leningen. Een hele prestatie, vinden wij zo!

Als je meer wilt weten over de verstrekte leningen kan je een kijkje nemen op onze lenderspage of op de lenderspage van Younify. En als je zelf leningen wilt verstrekken aan ondernemers in ontwikkelingslanden kan je ook zelf een account op Kiva aanmaken.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post