speciaalbier

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van het Belgische biermerk Duvel. Wist je ook dat ze hosten bij Byte? Een tijdje terug hielpen we ze met de verkoop van een erg populair nieuw speciaalbier. Dit klinkt misschien niet al te spannend, maar het is een mooi voorbeeld van hoe je door goede samenwerking en een gedegen voorbereiding bijna alles voor elkaar kunt krijgen. 

Wat was het geval? De Vlaamse brouwerij uit Breendonk, bekend van zijn lekkere blond bier, bracht afgelopen jaar een nieuw speciaalbier op de markt. Het ging om Duvel Barrel Aged dat vijf jaar lang in houten vaten van bekende Amerikaanse Bourbon (whiskey) had liggen rijpen. Het bier was slechts in gelimiteerde hoeveelheid beschikbaar en hierdoor bij de echte Duvel-fans enorm in trek.

Toen de brouwerij in april op Facebook aankondigde dat de eerste batch te bestellen was in hun webshop, trokken de fans daarom massaal (en tegelijk ;)) naar de webshop van Beergifts Belgium. Gezien de 300.000 (Drie-honderd-duizend) Duvel-fans op Facebook en het ontbreken van speciale voorbereidingen, kun je je voorstellen dat dit niet helemaal zonder slag of stoot ging.

Het gevolg van deze grote bezoekers aantallen? Een trage shop en dorstige klanten die niet konden afrekenen. Voor Byte-partner Indie Group, verantwoordelijk voor de webshop, was het op dat moment al te laat om nog in te kunnen grijpen. Genoeg ruimte voor verbetering dus.

Samenwerking met partner Indie Group

Voorafgaand aan de release van de tweede batch bier in december is de shop tijdelijk op de aller grootste Hypernode gezet (Excellence 3XL) gezet. Daarnaast is de shop verder geoptimaliseerd met onder andere Varnish. De verkoop van de tweede lading bier in december ging geheel vlekkeloos.

Een groot voordeel voor de eindklant is dat je op Hypernode per dag betaalt.

Toen de grootste drukte op de shop een paar dagen later voorbij was, is de Hypernode door Indie Group zelf weer gedowngraded. Dit konden ze eenvoudig zelf doen via het Service Panel. Een groot voordeel voor de eindklant is dat je op Hypernode per dag betaalt. Zo betaalde Duvel alleen voor datgene waar ze gebruik van maakten en zaten ze dus niet onnodig lang vast aan resources die ze niet meer nodig hadden.

Verwacht je dus veel bezoekers op je shop? Uit voorzorg kun je gemakkelijk je shop tijdelijk upgraden. Zo zorg je dat je klanten te allen tijde kunnen blijven winkelen zonder dat jij teveel betaalt.

Bij veel hostingpartijen is dit lang niet zo eenvoudig. Meer weten over de schaalbaarheid en flexibiliteit van Hypernode?

Op ons blog lees je meer over alle voordelen van Hypernode en de keuze voor cloudhosting.

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post