De highlights van Magento 2.3

Het is zover, Magento heeft versie 2.3 gereleased voor zowel Magento Commerce als Magento Open Source. Magento 2.3 brengt interessante nieuwe tools en features, maar ook bug fixes, security updates en performance verbeteringen. Naast deze nieuwe release zijn er ook updates voor Magento  1,  Magento 2.1, and 2.2 . Deze updates bevatten belangrijke beveiligingsverbeteringen.

De belangrijkste nieuwe features en tools

Magento 2.3 biedt een aantal interessante tools en features die developers helpen tijdens hun werkzaamheden. Een aantal ervan lichten we er graag voor je uit.

PWA studio

Steeds meer bezoekersverkeer komt van mobiele apparaten, maar de conversie kan vaak veel beter. Progressive Web Applications (PWA’s) lijken de toekomst. Een gebruiker benadert een online shop via de mobiele browser maar krijgt het idee dat er een app gebruikt wordt. PWA’s zijn heel gebruiksvriendelijk op mobiele apparaten en PWA Studio bevat een mooie set aan tools die developers helpen met het ontwikkelen en onderhouden van een PWA. PWA studio is open source en zal regelmatig ge-update worden, onafhankelijk van Magento releases. PWA studio gebruikt GraphQL.

GraphQL API

Met de komst van Magento 2.3 kunnen developers nu ook GraphQL gebruiken. GraphQL is een flexibele storefront API en een alternatief voor REST en SOAP API’s. Er wordt wel eens gezegd dat GraphQL het beste van REST en SOAP combineert.

MultiSource Inventory (MSI)

MSI maakt het mogelijk om voorraad op verschillende locaties in Magento bij te houden. Er kunnen bijvoorbeeld diverse voorraadbronnen aangemaakt worden die aan 1 of meerdere websites gekoppeld kunnen worden. Handig als je zowel een online als offline shops hebt, te maken hebt met diverse voorraadlocaties en meerdere fullfilmentkanalen gebruikt. De soms complexe operationele kant van e-commerce kan met de hulp van MSI geoptimaliseerd worden.

Declarative schema

Declarative schema vergemakkelijkt de installatie en upgrades van Magento en Magento extensies. Er zijn minder database scripts nodig, dus hoeven we ook minder scripts onderhouden te worden. Daarnaast maakt de feature het mogelijk om database-wijzigingen uit te rollen in de vorm van patch releases.

Overige verbeteringen

Naast nieuwe features laat Magento in deze nieuwste versie ook een aantal verbeteringen zien, waaronder:

PHP 7.2 ondersteuning

Magento 2.3 ondersteunt PHP 7.2. Deze PHP versie bevat nieuwe features en verbeteringen waardoor je als developer betere code kunt schrijven. Op het Hypernode platform is PHP 7.2 al beschikbaar.

Elasticsearch support

Support voor zoekmachine Elasticsearch is uitgebreid naar Magento Open Source. Hiervoor was het alleen beschikbaar voor Magento Commerce.

Extra beveiligingsopties

Met Magento 2.3 is het mogelijk om gebruik te maken van Two-Factor Authentication (2FA) en Google reCAPTCHA. Je kunt zo je admin panel extra beschermen tegen hackers die je admin wachtwoord achterhaald hebben of je shop beschermen tegen bots die bijvoorbeeld nep-accounts aanmaken.
Meer weten? De volledige release notes vind je hier.
Lees ook: 10 redenen om over te stappen naar Magento 2.

[widget id=”magereport_widget-5″ /]