cloudhosting

Veel hosters zetten in op het aanbieden van serverruimte op eigen hardware. Op Hypernode doen we dit bewust niet. In dit artikel leggen we je uit waarom cloudhosting ons in staat stelt het beste Magento-platform neer te zetten.Het is ongetwijfeld een van de invloedrijkste ontwikkelingen in webhosting van de afgelopen jaren: cloudhosting. Waar je website vroeger op één server werd geparkeerd, maakt deze nu gebruik van een eindeloze reeks samenwerkende machines.
Het zijn cloudproviders als Amazon Web Services die met hun grote datacentra de infrastructuur leveren voor tal van diensten op het internet. Aan de hand van Hypernode willen we je uitleggen waarom cloudhosting ons in staat stelt de allerbeste Magento hosting te leveren.

Specialiseren; doen waar je goed in bent

Hypernode is een platform dat gebruik maakt van de infrastructuur van een cloudprovider. Dit betekent dat deze providers ook geheel verantwoordelijk zijn voor de beveiliging, ontwikkeling en het onderhoud van deze infrastructuur. Deze keuze geeft onze techies de ruimte om zich te richten op het ontwikkelen van het beste platform voor alle Magento-installaties. Hypernode kent hierdoor een enorm verregaande automatisering die ervoor zorgt dat je shop op Hypernode ongekend snel, veilig en stabiel is.

Een recent voorbeeld van deze verregaande automatisering biedt de volledig geautomatiseerde Ubuntu-upgrade van meer dan 2000 productieomgevingen. Een uniek staaltje techniek, zo blijkt uit het compleet viral gaan van het blogartikel dat deze upgrade beschrijft.

Aan de andere kant profiteer je op een platform als Hypernode natuurlijk ook van de specialisatie van cloudproviders. Zij kunnen zich volledig richten op het verder ontwikkelen van de infrastructuur waar jouw shop op draait. In vergelijking met een hoster die machines in eigen beheer heeft, is cloudhosting daarom vaak stukken veiliger en stabieler. Tenslotte zorgt de schaal waarop providers cloudhosting aanbieden ervoor dat cloudhosting steeds betaalbaarder is geworden.

Wist je trouwens dat we een techniek hebben ontwikkeld die automatisch zorgt dat je met Hypernode altijd op de allersnelste nodes van de cloudprovider draait? Meer hierover lees je in dit artikel.

Schaalbaarheid; geen grenzen aan groei

Maar de grootste voordelen van de cloud an sich zijn misschien wel de enorme groeimogelijkheden en flexibiliteit die de cloud biedt. Up- en downgraden van het hostingpakket is met onze cloudhosting zeer eenvoudig. Onze klanten profiteren hiervan doordat ze snel van pakket kunnen wisselen zonder dat ze ons hiervoor hoeven te bellen of e-mailen. Bij traditionele hosting zit je doorgaans vast aan een server met een vaste capaciteit. Up- en downgraden gaat dus veel minder gemakkelijk.

Groeit je webshop hard? Geen probleem. Bestel via ons Service Panel een grotere Hypernode in de datacentra van DigitalOcean of Amazon en deze wordt direct voor je ingericht. Verwacht je een kortstondige bezoekerspiek? Geen probleem. Door de verregaande automatisering van Hypernode kun je op elk moment up- of downgraden.

Hierdoor betaal je alleen voor de resources die je nodig hebt, wat enorm in de kosten kan schelen. Veel van onze klanten halen het grootste deel van hun omzet in één of twee drukke periode(s) per jaar binnen. Door onze automatisering en het gebruik van cloudproviders kunnen deze klanten hun jaarkosten sterk reduceren zonder op performance in te boeten.

Bedrijven die een platform als dienst aanbieden (PaaS) krijgen door gebruik te maken van cloudproviders ongekende groeimogelijkheden. Vereist de groei van je bedrijf meer resources, dan hoef je geen grote investeringen meer te doen in het uitbreiden van je infrastructuur en het aannemen van technisch personeel om deze infrastructuur te onderhouden en support te leveren.

De keuze voor cloudhosting

Hoewel Byte zich voorheen vooral richtte op eigen hardware, hebben we er bewust voor gekozen hier van af te stappen en ons op de ontwikkeling van het allerbeste Magento platform te focussen.

We zijn met Hypernode daarnaast onafhankelijk van cloudproviders. Zijn we niet tevreden met onze huidige providers? Dan verhuizen we eenvoudig naar een provider die wel aan onze standaarden voldoet. Zo ben je op Hypernode altijd verzekerd van de beste hosting.

We zijn ons er van bewust dat de hele waardeketen in eigen beheer houden ervoor zorgt dat de marges hoger zijn. Het beperkt je schaalbaarheid echter enorm en we zullen er nooit de beste in worden. We geloven er sterk in dat we met deze manier van werken het meeste kunnen bijdragen aan de Magento-Community en onze klanten de beste en meest flexibele oplossing kunnen bieden.

Verder specialiseren & het delen van expertise

Met onze keuze voor cloudproviders kun je stellen dat we ons omhoog bewegen in de waardeketen. Weg van kale infrastructuur en meer inzetten op het daadwerkelijk delen van onze expertise. We stoppen niet bij de ontwikkeling van het Hypernode-platform en zien het als onze taak elke Magento-shop zo goed mogelijk te laten draaien.

Zo komt het maar al te vaak voor dat we nieuwe shops mogen verwelkomen die onnodig veel resources verbruiken. In plaats van deze shops zomaar op te zadelen met een groot en duurder pakket, lichten we deze shops eerst door en kijken we hoe het beter kan. Vaak kunnen deze shops met veel minder resources uit de voeten, wat je dan als klant weer geld scheelt.

Conclusie: cloudhosting laat ons doen waar we het beste in zijn en daar nog beter in te worden. Het biedt de flexibiliteit en groeimogelijkheden die bij traditionele hosting ontbreken. We geloven er daarom in dat we met Hypernode altijd de beste hostingoplossing kunnen bieden voor je Magento-shop.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post