Muren vol handige en minder handige Magento extensies

Muren vol handige en minder handige Magento extensies

Afgelopen dinsdag draaide de MUG om Magento extensies, van de meest fantastische extensies tot de draken waar je echt niet aan moet beginnen. In ons kantoor had zich een groep Magento webshophouders en developers verzameld, gewapend met hun Magento extensie kennis. Doel van de avond: gezamenlijk de top 10 Magento extensies samenstellen. Het resultaat ervan lees je in deze blogpost: van en door Magento gebruikers zelf!
Ben je benieuwd naar de top 10 van 2013? Check hem hier.

We startten de avond met de heugelijke mededeling dat op 19 december dan ein-de-lijk Magento 2.0 wordt gelanceerd! Maar zoals kritische e-commers befaamd, eerst zien dan geloven. Dus tot 18 december 😉 Nadat het nieuws was geland, gingen we echt van start en kreeg iedereen 30 minuten de tijd om alle Magento extensies die ze kennen op een post-it te schrijven. Deze werden vervolgens opgehangen onder een van de extensie categorieën: Front -end extensies, Back-end extensies, Marketing extensies of Slechtste extensies. De discussies bij het ophangen van de post-its waren al oververhit, dit ging wat beloven voor de rest van de avond! Je vindt de uitkomsten hieronder!

Front-end extensies

 1. api.postcode.nl: zorgt ervoor dat straat en plaats automatisch wordt ingevuld als de postcode is ingegeven bij de checkout. Werkt alleen voor Nederlandse postcodes.
 • Infortis Ultimo Theme
 • Custom stock status [Amasty]: toont de leverdatum tijdens de checkout
 • Stripe Subscription [Radweb]
 • Improved Sorting [Amasty]: toont de nieuwste producten bovenaan
 • Easy FAQ [Mage World]
 • Argento theme [Argento]
 • Pronav [Brandammo]
 • FIre Checkout [Template Master]
 • Remove Customer Account Links [Interger-net]
 • Tip van aanwezigen: Legenda en Sooqr

  Back-end extensies

  1. Lesti::FPC [Gordon Lesti]
  2. Pdf Customiser [Fooman]
  3. AOE Scheduler [Fabrizio Branca]: geeft visueel inzicht in je cronjobs, wat heeft er gedraaid en zelf bepalen welke cronjobs je wel en niet aan zet
  4. Diglin_UIOptimization [Diglin]
  5. Genamto Setup Versioning [Genmato]
  6. DND Patch Index URL [Agencednd]
  7. Amasty Product Grid [Amasty]
  8. OnTap Visual Merchandiserisual Merchandiser (OnTap)
  9. Enhanced Admin Product Grid [Sweeth Tooth]
  10. Sisow [Sisow]

  Tip van aanwezigen: Rapido Image Optimization [Rapido] vanaf medio januari 2015

  Hypernode en back-end Magento extensies

  Bij het samenstellen van de top 10 voor back-end extensies kwam ook de vraag of het nog wel nodig is om back-end extensies te gebruiken als je een Hypernode platform hebt. Dat is toch al supersnel? Eigenlijk is het installeren van je extensies zoiets als lederen bekleding in je sportwagen. Het zorgt voor net een beetje meer comfort. Dus niet vereist, maar als je nog meer uit je webshop wilt halen, zeker aan te raden!

   

  Byte_MUG_panaroma

  Dev Tools

  Gedurende de sessie ontstond er een nieuwe categorie genaamd “Dev tools”. De meest populaire dev tool is N-98. Je kunt N-98 beschouwen als het Zwitsers zakmes van Magento. Je kunt er legio dingen mee configureren, zoals database sychroniseren, gebruikers aanmaken enz. Voor deze tool is kennis van Shell wel vereist en het voor een eerste gebruik aan te raden om eerst op een testomgeving te werken met N-98.

  1. N98-magerun (standaard geïnstalleerd op de shared en dedicated Magento servers van Byte en op alle nodes van Hypernode)
  2. GIT
  3. Magmi Importer

  Marketing extensies

  1. Er werd druk geschreven!

   Er werd druk geschreven!

   AW Blog [AheadWorks]

  2. Checkitout! [EcomDev] (de nummer 1 van 2013)
  3. OneStepCheckout [OneStepCheckout]
  4. MageMonkey [eBizmarts]
  5. Creare SEO [Creare]
  6. Fooman Google Analytics [Fooman]
  7. Aromicon Google Universal Analytics [Aromicon]
  8. Wyomind Data Feed Manager [Wyomind]
  9. Mirasvit Feed Export [Mirasvit]
  10. MailPlus [MailPlus]

  Tip van aanwezigen: Newsletter Guest checkout [Free Lunch Labs]

  Slechtste extensies

  Ook de slechtste extensies zijn besproken. De Magento gebruikers kwamen op de volgende top 10:

  1. Alle Aziatische extensies
  2. Maatwerk uit India
  3. Alle Atoic extensies
  4. Adyen Payment
  5. PostNL: wat vorig jaar nog de tip van het jaar was, staat nu bij de slechtste extensies. Het idee van de PostNL extensie is heel goed, maar helaas is de extensie nog steeds niet goed genoeg om te implementeren. Verwacht wordt dat de 1.5.1. versie wel goed wordt. [update mei 2015: inmiddels hebben de makers een grote inhaalslag gemaakt. Tijdens Meet Magento 2015 is de extensie zelfs benoemd tot Beste Magento Extensie 2015!]
  6. MT Aries
  7. Slechte Reponsive Design themes (slecht voor performance)
  8. Color Swatch & Zoom: zorgt voor een enorme vertraging, wordt opgevangen door release van Magento 1.9.1 (op 24 november vrijgegeven)
  9. Fire Checkout
  10. Onnodige Magento modules: modules die aan staan maar niet gebruikt worden, vertragen je shop. Tip: zet de modules uit.

  We hopen dat je na het lezen van dit blog veel inspiratie hebt opgedaan over gebruik van Magento extensies. Wil je de volgende keer meepraten en ideeën uitwisselen over jouw Magento kennis met andere webshophouders? Houd dan onze pagina op Meetup.com of Byte.nl/events in de gaten voor de volgende MUG!

  Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

  Related Post