Ugly Christmas sweater run

We zijn het inmiddels wel gewend. Een paar keer per jaar krijgt een collega kortsluiting in zijn of haar hoofd en wordt er iets spontaans georganiseerd. Denk aan een heus Oktoberfest inclusief kip aan het spit – of pompoen snijden tijdens Halloween. Dit jaar bleek Kerst een mooie aanleiding voor een sportieve uitspatting.

Fashion victims als we zijn grijpen we elk jaar massaal naar onze lelijke kersttruien. Maar de aftrap van de ugly Christmas sweater week bij Byte (initiatief van onze eigen Fashion Police) vond dit jaar wel erg vroeg plaats. Een stel sportieve Byters besloot namelijk deel te nemen aan de Ugly Sweater Run in het Vondelpark. Vijf kilometer zweten in een synthetische kersttrui voor Save the Children.

Rennen voor een goed doel motiveert. Maar eerlijk is eerlijk, het vooruitzicht van opzwepende kerstmuziek (All I want for Christmas is joehoe!) en een zee van flikkerende kerstmutsen haalden ons definitief over om onze vrije zaterdag op te offeren.

Afgelopen zaterdag was het zover. Vijf kilometer rennen is in theorie prima te doen, maar als de gevoelstemperatuur daalt naar -2 graden Celsius dan wordt het best een uitdaging. Er zat niets anders op dan enthousiast mee te doen met de warming-up (I’m sexy and I know it!) om een beetje warm te blijven. We konden niet wachten totdat het startschot werd gelost en we eindelijk aan onze 2 rondes Vondelpark konden beginnen.

 

Ugly Christmas sweater run

 

Het ging niet om het halen van een persoonlijk record, dat werd al snel duidelijk. Gemoedelijk jogde een lange stoet kleurrijke mensen door het grijze en koude park. Het eerste rondje was voor ons Byters geen probleem, onze verkleumde lijven werden zelfs wat warmer. Helaas ging dat weldadige warme gevoel al snel over in gekriebel en gezweet. Waar we het eerste rondje nog collegiaal naast elkaar liepen te praten, bleek het tweede rondje mentaal en fysiek een uitputtingsslag. Nooit geweten dat een stukje textiel een gehele groep uit elkaar kon drijven. De ene collega besloot van ellende harder te gaan rennen, terwijl de andere juist moest stoppen om uitgebreid te krabben.

Niets kon ons echter weerhouden van ons einddoel en uiteindelijk bereikte iedereen de finish. We did it! Trots en voldaan maakten we nog een laatste groepsfoto voordat we ieder onze eigen warme douche opzochten. Volgend jaar doen we gewoon weer mee :-).

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post