Magento User Group logo
Magento User Group logo

Magento User Group

Afgelopen dinsdag zijn we weer energiek begonnen met een interessante Magento User Group over e-mailmarketing. Na een zomerstop in juli en augustus zaten we weer vol energie voor een gezellig bijeenkomst met verschillende Magento enthousiastelingen. Niet dat er is stilgezeten tijdens de zomermaanden. We organiseerden ook een leerzame en vooral gezellig workshop over het genereren van traffic naar je shop.

Inspiratie voor je e-mailcampagne

Tijdens de MUG van afgelopen dinsdag werd er uitgebreid gesproken over e-mailmarketing, en over twee systemen in het bijzonder. Laurens Jan van E-mail Enzo beet het spits af met een presentatie om mensen inspiratie te geven voor hun e-mailcampagnes. Er kwamen ideeën voorbij als het plaatsen van een terugbelknop in je mail, het versturen van zowel B2B als B2C mails en hoe je e-mailmarketing handig inzet voor multistores. Ook kwamen er verschillende manieren voorbij om mensen tóch over de streep te trekken na een achtergelaten winkelkarretje, of om ze vaker terug te laten komen naar je shop.

Magento User Group

Magento User Group

Data, segmenten en meer

De tweede presentatie, of discussie meer, werd gehouden door Dick de Zwart van MailPlus. Door middel van een goede dosis vragen, opmerkingen en gesprekstof kwam er regelmatig een discussie los over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld hoe je een grote hoeveelheid data goed kunt overzien, segmenten kunt toepassen en of het simpele systeem van MailPlus al simpel genoeg is voor een drukke webshopeigenaar. “Het doel is juist dat we de gebruiker niet teveel opties geven, maar juist snel een goede en converterende mail laten versturen” gaf Dick aan.

“En wat doe jij dan?”

Na deze presentaties stond iedereen te popelen om in borrel-modus over te gaan en eens flink elkaar aan te tand te voelen over hun e-mailmarketing campagnes. Er werd druk kennis uitgewisseld over het converterender maken van e-mails, welke e-mail koppelingen goed werken en hoe ze elkaar hierbij konden helpen. Met veel nieuwe ideeën en vol goede energie sloten we de avond af. Op naar de volgende MUG voor de techneuten onder ons, over Magento Development met OTAP en MageFlow.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post