Hoe Hypernode stabiele Magento hosting garandeert

Ons Hypernode platform heeft er weer een hele vette feature bij: dedicated IP! Voorheen had elke node een eigen IP-adres, dit adres wijzigde als je van pakket veranderde (omdat je shop naar een andere node gemigreerd werd). Met een dedicated IP is dat verleden tijd en blijft het IP-adres gelijk na een up- of downgrade van je pakket.

Hoe werkt het?

Bestel je een nieuwe Hypernode dan heeft deze gelijk een dedicated IP. Bestaande Hypernodes hebben nog geen dedicated IP. Je zult eerst je huidige pakket moeten up -of downgraden (met een IP-wijziging tot gevolg), vervolgens komt je shop op een Hypernode met een dedicated IP te staan. Pas vanaf dat moment kun je profiteren van de voordelen.

Zodra je shop op een Hypernode met een dedicated IP staat, dan zal het IP-adres ongewijzigd blijven als je je pakket up- of downgrade. Je hoeft niet meer na te denken over DNS-wijzigingen en het whitelisten van IP-adressen na een pakketwijziging.

Situaties waarin het IP-adres van je Hypernode wél wijzigt

Dedicated IP’s kunnen alleen overgezet worden van en naar Hypernodes die in hetzelfde datacentrum staan. Er zijn dus nog wel een aantal situaties waarin het IP-adres van je Hypernode wel wijzigt:

  • Bij een up- of downgrade tussen een Go Big en Excellence pakket
  • Als je (op aanvraag) een Hypernode naar een datacentrum in een andere regio verhuist

De voordelen van een dedicated IP

1. DNS hoeft niet meer gewijzigd

Als je domein niet bij Byte geregistreerd staat en je verwijst de DNS direct naar het IP-adres van je Hypernode dan moest de DNS zo snel mogelijk aangepast worden na een pakketwijziging om downtime te minimaliseren. Dat hoeft niet meer. Je kunt de DNS van een domein direct verwijzen naar het IP-adres van een Hypernode zonder na te denken over het updaten van de DNS na een up- of downgrade.

2. IP-adres hoeft niet opnieuw gewhitelist

Webshops maken vaak verbinding met externe diensten zoals voorraad- en ERP systemen of payment services. Soms zitten die diensten achter een firewall en moet het IP-adres van de Hypernode gewhitelist worden voordat er verbinding gemaakt kan worden. Deed je dat niet gelijk na een pakketwijziging dan kon dat vervelende gevolgen hebben. Met een dedicated IP is whitelisten na een pakketwijziging niet meer nodig.

3. Minder downtime bij Magento Excellence pakketwijzigingen

Pakketwijzigingen brengen altijd wat downtime met zich mee. Bij Magento Excellence 2XL, 3XL en 4XL hostingpakketten ligt die downtime inmiddels flink lager met dank aan het ‘met behoud van disk migreren‘, maar het was nog wel wachten op een DNS update. Met een dedicated IP wijzigt de DNS niet, waardoor de complete downtime van je shop slechts 1 minuut is als je tussen bovenstaande pakketten up- of downgrade.

Hoe kun je zien of je Hypernode een dedicated IP heeft?

Als je naar ‘Pakketbeheer‘ op het Service Panel gaat, dan zie je wel of niet een vinkje staan bij ‘Dedicated IP’. Staat dat vinkje niet bij je huidige Hypernode pakket, houd dan rekening met een IP-wijziging na het aanpassen van dit pakket.

Meer weten?

Wil je een meer technische achtergrond? Bekijk dan de changelog die techie Rick hierover geschreven heeft: Release 5150: Upscaling without IP change, dedicated IPs for Hypernodes.

 

 

 

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken