Spookfactuur IPv6Register

Spookfactuur IPv6Register

Deze week kwam er een “factuur” binnen van IPv6Register voor de IPv6 registratie van onze eigen domeinnaam ter hoogte van € 159 ex BTW.

Gelukkig viel deze factuur hier snel door de mand. Als er een extern bedrijf, dat we bovendien niet kennen, met een factuur komt voor een zogenaamde IPv6 registratie, dan voelen we al snel nattigheid. Byte heeft zelf al een aantal blogjes geschreven over IPv6, we weten hoe het werkt en wat er voor moet gebeuren. Registratie van je domeinnaam bij een of ander onbekend bedrijf is niet één van die dingen…

Spookfactuur IPv6Register onder de loep

Toen hebben we de factuur dus eens wat beter bekeken en dan blijkt in de kleine lettertjes onderaan inderdaad te staan “Dit is een aanbieding en geen factuur”.

Vervolgens de website bezocht. Die ziet er ook al erg onprofessioneel uit, staat vol met gekopieerde info, tekst wisselend van Nederlands naar Engels en weer terug, bevat de inhoud van een compleet ander bedrijf (bijv. “Fruit Shop”), geeft geen uitleg over wat hun dienst zou zijn en bevat geen contactinformatie zoals een adres of telefoonnummer, enz. enz. enz.

Steunpunt Acquisitiefraude

Steunpunt Acquisitiefraude

Dan maar eens even rondneuzen op fraudemeldpunt.nl, de website van Steunpunt Acquisitiefraude. Bingo! Lees hier de waarschuwing: Alweer een nieuwe spooknota: IPv6Register.

IPv6 is een veel besproken onderwerp. We merken dat er bij veel bedrijven nog onduidelijkheid heerst over wat dat nou precies dat IPv6 en dat men vreest binnenkort niet meer bereikbaar te zijn. (Wat overigens voorlopig echt nog niet nodig is! Lees ook Paniek! Help! IPv4 is op…!). Van deze onduidelijkheid en onzekerheid wordt helaas misbruik gemaakt. Degenen die hierachter zitten verdienen hieraan waarschijnlijk bakken met geld. Zorg dat ze er niet met jouw geld vandoor gaan!

Beleid rondom binnenkomende facturen

Binnen Byte hebben we het beleid om facturen altijd even te laten accorderen door de verantwoordelijke persoon voor de uitgave, dus gelukkig worden betalingsverzoeken nooit zomaar doorgevoerd. Dit soort misleidende nota’s laten maar weer zien dat zo’n extra controleslag geen overbodige luxe is!

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post