Percentage draaiend op PHP 5.3

Percentage draaiend op PHP 5.3

Het aftellen is nu echt begonnen, over 5 dagen zullen we overgaan op PHP 5.3. Alle sites die dan nog op PHP 5.2 staan, zullen automatisch gemigreerd worden. Dus let op PHP 5.2’ers, de komende dagen heb je nog een laatste kans om het handmatig te doen en te kunnen testen!

Byte is er zelf helemaal klaar voor. Onze eigen website is natuurlijk al over en draait probleemloos. In principe zullen de meeste sites gewoon probleemloos draaien, dus rekenen we niet op heel veel problemen, maar in het mom van “better be prepared” hebben we ons ook voorbereid op een mogelijke grotere stroom aan supportvragen en hebben we een draaiboek voor de gang van zaken van de migratie.

Supportcapaciteit

Normaal gesproken helpen we klanten niet met inhoudelijke vragen over de configuratie van de website die niet iets te maken hebben met de hosting ervan. Maar op maandag is onze technische supportafdeling wel beschikbaar om een stapje verder te gaan in de support. Omdat we begrijpen dat dit voor jullie (net als voor ons) vervelend is, doen we ons best om de migratie toch zo makkelijk mogelijk te maken. We zullen dus meedenken om problemen te kunnen oplossen. Mochten er vragen komen die te groot zijn voor onze helpdesk, zullen we vanuit daar doorverwijzen naar onze migratiepartners.

Draaiboek

Maandag 1 november beginnen we om 08:00 met de migratie. We zullen dit gefaseerd gaan doen. We zetten gedurende de dag sites in groepen over. Je account gaat op een bepaald moment in zijn geheel over, zodat je dan weet waar je aan toe bent.

Let op: We zetten alle klanten over naar PHP 5.3 met de DEPRECATED meldingen uit. Dit zal 80% van de problemen bij klanten voorkomen.

Tussenstand

Nu, enkele dagen voor de grote migratie, is de helft van de bij ons beheerde sites over op PHP 5.3 (zie grafiek). Deze groep hierbij bedankt voor het handmatig migreren! Binnen Byte hebben we een meta- pool lopen, wie schat het juiste percentage wat al over is op de zondag voor de grote migratie?

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post