Lessen Webshop Heroes

Deze week heeft een nieuw initiatief het levenslicht gezien: Webshop Heroes. Een e-learningtool waar webwinkeliers laagdrempelig online lessen kunnen volgen over allerlei facetten van online verkoop: SEO, productfotografie, conversie, administratie, regelgeving, logistiek, echt over alles. En dat gratis! Byte’s hartje gaat van dit soort initiatieven sneller kloppen en verzorgt daarom de lessen over het onderwerp Hosting.

Webwinkeliers vaak slecht voorbereid

Webshops schieten tegenwoordig als paddestoelen uit de grond. Webwinkelieren zijn echter (te) vaak niet voorbereid op wat er komt kijken bij een succesvolle webshop. Dat komt de webwinkelier en bezoekers van zo’n shop niet ten goede. Denk aan slechte leveringsservices, super trage laadtijden en slechte beveiliging van klantgegevens. Volgens Vincent van Lettow, initiatiefnemer Webshop Heroes, stopt meer dan de helft van de webshops daardoor binnen vier jaar. “Iedereen kan een webshop beginnen, maar vervolgens komt er veel op je af. De verzending, customer care, keurmerken, SEA, en ga zo maar door. Veel ondernemers onderschatten hoe omvangrijk het is om een webshop te runnen.”, aldus Van Lettow. Voor beginnende webwinkeliers betekent Webshop Heroes echt een kickstart. Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden, maar kunt direct gestructureerd en volgens de best practices aan de slag, fantastisch!

Gratis online lessen bij Webshop Heroes

Op het e-learning platform webshopheroes.com kun je als webwinkelier gratis lessen volgen over alle facetten van het runnen van een webshop. Dat kan gratis omdat de lessen ontwikkeld worden door kennispartners die hiermee hun specialistische kennis delen. De lessen duren tussen de vijf en tien minuten. Van Lettow: “Door de korte duur is leren via Webshop Heroes laagdrempelig. Tijdens de lunch, ’s avonds op de bank of tijdens het koken: je kunt altijd snel bijleren over een onderwerp naar keuze. We bieden praktische kennis, die je direct toe kunt passen.” De lessen beginnen op een instapniveau en werken zich langzaam op tot een moeilijker niveau. Het is dus ook interessant voor webwinkeliers die al even bezig zijn. En ik heb zelf een aantal lesjes gevolgd, en echt, het is heel leuk om te doen!

Byte verzorgt de hostinglessen

Byte heeft met Webshop Heroes gemeen dat we allebei geloven in kennisdelen. Waarom zou elke webwinkelier zelf het wiel moeten uitvinden als er al zoveel kennis is? Als iedereen zijn kennis deelt kunnen we samen de e-commerce wereld een stukje beter maken. En daar profiteren we volgens mij allemaal van. Daarom verzorgen wij hele toegankelijke lessen over ingewikkelde onderwerpen als security (wat moet je doen om hackers buiten de deur te houden, en wat kun je van wie verwachten?), verschillende hostingtechnieken en hoe je je shop optimaal kunt laten performen. Lekker concreet en in normale mensentaal. Ook op dat vlak passen we heel goed bij Webshop Heroes 😉

Ben je benieuwd geworden? Probeer zelf maar eens een lesje: webshopheroes.com. Sinds de lancering op de Webwinkel Vakdagen zijn al zo’n 600 webwinkeliers een beetje beter geworden in hun vak. Wordt 2016 dan het jaar van fantastische webshops met prachtige producten die zich niet laten ondersneeuwen door de Zalando’s en Bol.com’s?!

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post