E-shop_Expo_logoVorige week heeft Byte voor het eerst een bezoek gebracht aan de E-shop Expo. De E-shop Expo is een grote e-commerce vakbeurs in België. Eigenlijk de Belgische variant van de Nederlandse Webwinkel Vakdagen. Interessant voor (toekomstige) webshophouders, webontwikkelaars, en natuurlijk voor ons als ervaren Magento hostingpartij.
Jazeker, Byte gaat de grens over en begint in Brussel!

Brussel is dichtbij, maar toch zo ver weg. Na een behoorlijk treinreis kwamen we aan in een grote hal
met allerlei verschillende soorten stands. Stands van webontwikkelaars tot webhosters en van paymentproviders tot beveiligingspartijen. Een heel gemengd aanbod, dus voor elke stap in het webshopproces een rijke keuze aan gespecialiseerde partijen.

Magento

Zonder stand, maar wel gewapend met Byte-blauwe jurkjes, een vriendelijke lach en uitgebreide hostingkennis, wilden we als Nederlandse hoster eens achterhalen waar de behoeftes liggen bij Belgische webontwikkelaars. Dat Magento als CMS voor e-commerce ook in België booming is, is goed terug te zien in de onderstaande grafiek waarin de zoekinteresse binnen België wordt weergeven door Google Trends.

Google_Trends_Interesse_in_Google_Zoeken_magento_België_2004_heden_2

 

Het verbaasde ons dan ook niet dat de Magento webontwikkelaars in ruime getalen op de beurs rondliepen. Maar ook webontwikkelaars met een eigen ontwikkeld CMS waren goed vertegenwoordigd.
Een interessante mix voor zowel ons platform voor Magento hosting als clusterhosting dus.

Geslaagde dag!

Het resulteerde in een dag vol interessante gesprekken en leuke ontmoetingen. En zoals het hoort sloten we deze dag moe maar voldaan af met een heerlijke Belgisch pintje. Volgend jaar weer!

Niet alleen voor ons als hoster is de E-shop Expo een interessant beurs. Ben je webontwikkelaar en wil je ook de stap over de grens maken? In 2014 vindt er weer een editie plaats van de E-shop Expo in Brussel. Het is dan een mooie mogelijkheid om naamsbekendheid op te bouwen en een eerste stap in de internationale markt te zetten!

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post