Magento 2 extensies

Extensies zijn vitale onderdelen van je Magento-infrastructuur. In de eerste jaren na de release van Magento 2 was een veelgehoorde klacht dat er te weinig extensies beschikbaar waren voor de nieuwe versie. Maar die bewering snijdt momenteel geen hout meer. Het aantal beschikbare extensies voor Magento 2 is inmiddels flink gegroeid. In deze blog zetten we de populairste en meest gebruikte extensies voor Magento 2 voor je uiteen.

Steeds meer extensies voor Magento 2

Er zijn momenteel vele honderden extensies beschikbaar. Steeds meer aanbieders (waaronder bekende en gereputeerde partijen als Amasty, Mageworx en Aheadworks) omarmen namelijk het nieuwe platform, waardoor de marketplace voor Magento 2 inmiddels goed gevuld is.

Kies je extensies selectief

Het kan geen kwaad om selectief te zijn met het installeren en gebruiken van extensies. Het activeren van een extensie voor vrijwel elke shopfunctie maakt een site namelijk ook een stukje trager. En dat wil je niet hebben in het huidige digitale landschap, waar snelle laadtijden een belangrijke vereiste zijn om als webshop een rol van betekenis te spelen.

Kijk dus eerst naar de noodzaak van een bepaalde extensie. Bieden ze een functionaliteit die absoluut onmisbaar is voor jouw webshop? Of is het eerder een leuk extraatje dat in de toekomst misschien nog eens van pas komt, maar waar je in de huidige praktijk weinig gebruik van maakt? In het laatste geval doe je er verstandig aan om de extensie uit te zetten of (nog) niet te installeren. Selecteer je extensies dus altijd met zorg!

Veelgebruikte extensies voor Magento 2

Maar welke extensies zijn dan wel handig voor een gebruiksvriendelijke en optimaal functionerende webshop? En welke concrete mogelijkheden bieden deze extraatjes? Wij zien op ons platform dat de onderstaande extensies veel worden gebruikt.

Amasty Improved Layered Navigation

Goede filteropties zijn belangrijk in een moderne en klantvriendelijke webshop. Amasty Improved Layer Navigation stelt je in staat om de hoeveelheid filteropties in jouw webshop flink uit te breiden.

Filteren op productkenmerken, prijs, formaat of merk, met deze handige extensie wordt het allemaal een fluitje van een cent.

Daarnaast kun je zowel horizontale als verticale navigatieblokken weergeven en geavanceerde categorieën met meerdere subcategorieën aanmaken. Denk bijvoorbeeld aan rubrieken als ‘nieuw’ of ‘sale’.

En last but not least: de extensie is ook zoekmachinevriendelijk.

Mageworx SEO Suite

Mageworx SEO Suite is in veel opzichten een alles-in-een-oplossing voor Magento-webshops. De elf beschikbare SEO-templates maken het mogelijk om alle belangrijke metagegevens in een keer overzichtelijk in te vullen.

Een speciale tag verzekert je ervan dat zoekmachines de juiste zoekpagina’s tonen aan de hand van de ingevoerde taalinstellingen, terwijl de zogenoemde canonicals het verschijnen van door zoekmachines onwenselijke dubbele (duplicate) content verhinderen.

 

Amasty Special Promotions

Staan er regelmatig aanbiedingen of speciale promoties op je shop? Amasty Special Promotions maakt het op maat aanbieden van producten en promoties op basis van de bestelgeschiedenis van een klant of het gratis weggeven van producten bij speciale acties een stuk gemakkelijker.

Voor het weggeven van gratis producten kun je ook de extensie Free Gift gebruiken. Speciale promoties zijn goed voor de klantloyaliteit en leiden (zeker op de lange termijn) vaak tot meer conversie en een hogere omzet.

Aheadworks Automatic Related Products

Zeker voor grote webshops is het niet altijd gemakkelijk om gerelateerde en aanverwante artikelen op productpagina’s te tonen. Het totale assortiment bestaat namelijk vaak uit duizenden producten.

De extensie Aheadworks Automatic Related Products wordt veel ingezet als de oplossing voor dit probleem. Deze handige extensie automatiseert het bovenstaande proces en maakt het mogelijk om algemene regels aan te maken.

Bovendien heb je zelf de mogelijkheid om te bepalen op welke producten deze regels moeten worden toegepast. Zo kun je op productpagina’s kopjes als ‘andere klanten kochten ook’, of ‘gerelateerd aan dit product’ toevoegen om de up- en crossverkopen een extra boost te geven.

Teaserbox

Om van je webshop een commercieel succesverhaal te maken, zul je potentiële klanten ook af en toe moeten triggeren. Met de extensie van Teaserbox voeg je gemakkelijk een product, speciale actie of mooie afbeelding toe in de vorm van een slider.

Het mooie is dat je helemaal zelf de afbeeldingen kunt kiezen en het formaat en de richting van de slider kunt bepalen.

Mageplaza Magento Blog Extension

Beschik je over een aardige pen en wil je jouw Magento-shop wat extra cachet geven met een interessante blog? Dan is de Magento Blog Extension een zeer handige tool.

Met deze extensie beheer je categorieën, berichten en reacties gemakkelijk vanuit je backend. Ook aan SEO-optimalisatie is gedacht, waardoor de extensie helpt bij het trekken van meer organische bezoekers. Bovendien hoef je met de Magento Blog Extension geen derde partij (zoals WordPress) in te schakelen voor het opzetten en managen van je blog.

Mirasvit Sphinx Search Ultimate

Deze extensie scherpt de zoekfunctie in je webshop nog wat aan. De extensie herkent zoekopdrachten en maakt ze ook automatisch af, zelfs als de gebruiker een tikfoutje maakt. De Sphinx laat middels een overzichtelijke dropdown ook gelijk de resultaten van een zoekopdracht zien. Ook goed om te weten: voor Hypernode klanten is er een kortingscode beschikbaar. Neem even contact met ons op als je daarvan gebruik wilt maken.

Fooman PDF Customiser

Pdf-documenten vormen een belangrijk onderdeel van de dagelijkse webshop praktijk. De Fooman PDF Customiser maakt het mogelijk om pdf’s heel precies af te stemmen op jouw specifieke e-commercebehoeften.

Yotpo Reviews

Reviews doen veel voor je conversie, bezoekers en klantretentie. Externe beoordelingen worden door potentiële klanten namelijk vaak gelezen en beschouwd als belangrijke en betrouwbare aanwijzingen voor het kwaliteitsgehalte van een webwinkel.

Met Yotpo Reviews kunnen klanten producten beoordelen en becijferen in de body van de e-mail. Hierdoor neemt de kans op een review toe. Gelukkig is deze extensie ook geoptimaliseerd voor mobiel.

Zeker niet onbelangrijk in een tijd waarin mobiele apparaten zoals smartphones en tablets steeds vaker worden gebruikt om online te winkelen.

Advanced Reports

Meten is weten. Dit adagium geldt zeker ook voor jouw webshop. Met Advanced Reports van Aheadworks of Amasty kun je handige overzichten van je belangrijkste statistieken oproepen.

Je vindt er in één overzicht verschillende soorten rapporten, waarmee je gemakkelijk beoordeelt hoe je webshop in zijn geheel of bepaalde individuele producten presteren.

In tegenstelling tot het ook goed bruikbare, maar wel wat complexere, Google Analytics+ van Fooman heb je voor het gebruiken van Advanced Reports nauwelijks kennis van Google Analytics nodig.

Conclusie

Het aantal beschikbare extensies voor Magento 2 is inmiddels zo groot dat je jouw webshop kunt uitrusten met een enorm spectrum aan additionele functionaliteiten. Hoewel het grote aanbod verleidelijk is, blijft het zaak om niet te overdrijven.

Gebruik dus alleen extensies die ook echt een meerwaarde vormen voor jouw shop!

De bovenstaande lijst helpt je al aardig op weg door het woud van extensies en bevat een aantal van de populairste en handigste titels.

We hebben zelf niet direct praktijkervaring met alle bovengenoemde extensies, maar zien ze wel regelmatig terugkomen op ons Hypernode platform. Doe er dus je voordeel mee! Heb je zelf op-of aanmerkingen op de lijst? Of ken je superfijne extensies die nog niet zijn genoemd? Laat het ons weten!

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Lees ook: 10 redenen om over te stappen naar Magento 2.

Related Post