toolsDeze keer geen hele grote wijzigingen, maar wel een flink aantal belangrijke ontwikkelingen! De grootste wijziging van de afgelopen twee weken is toch wel ons nieuwe meetsysteem Graphite! Verder hebben we weer een wijziging doorgevoerd aan de nieuwe Magento Monitor, is er een nieuwe versie van het Service Panel live gezet, zijn er nieuwe APC settings en komen vanaf vandaag testbyte.nl sites niet meer in Google terecht! Ook kunnen contractanten vanaf vandaag contactgegevens van hun Registranten downloaden vanaf hun Service Panel. Zoals in het vorige Development Efforts blogje aangegeven vertellen we nu ook iets meer over de ontwikkelingen omtrent de gloednieuwe tool: New Relic!

 

Graphite, een nauwkeurig meetsysteem

graphite-example1Onze techies Daniël en Sudesh hebben vanaf februari hard gewerkt aan Graphite en sinds twee weken plukken wij hier de vruchten van. Graphite meet hoeveel resources een website verbruikt en kan dit in tegenstelling tot ons oude systeem realtime weergeven. Hiermee voorkomen we op tijd dat uitzonderlijk verbruik van resources overlast veroorzaakt voor alle andere klanten op de webserver.

BPU is een term die onze klanten niet onbekend in de oren zal klinken. BPU is eigenlijk hetzelfde als CPU, dus processorkracht. Graphite zorgt ervoor dat we nauwlettend in de gaten kunnen houden of er niet te veel processorkracht wordt aangeroepen op een server. Zo voorkomen we oneerlijk verbruik en hebben we het snel genoeg in de gaten als het mis dreigt te gaan. Het grootste verschil tussen Graphite en het oude systeem is dat Graphite realtime en nog nauwkeuriger een meting doet van het BPU-verbruik van de laatste 30 dagen. Het oude systeem berekende het verwachte verbruik door middel van extrapolatie. Dit is met Graphite niet meer nodig, dus wanneer je een keer piekt met je website heeft dit geen effect meer op de 30 dagen daarna!

 

Nieuwe versie van het Service Panel – Magento Monitor

Cache pagina SPEr zijn voor voornamelijk Magento klanten een aantal wijzigingen doorgevoerd in het Service Panel. Het ziet er allemaal nog vrijwel hetzelfde uit, maar als je goed kijkt zul je zien dat je in het tabblad Instellingen een link ziet naar een pagina(zie afbeelding rechts) waar je al je gebruikte caches kunt legen! Deze link is voor het gebruikersgemak ook opgenomen in de nieuwe Magento Monitor. De nieuwe Magento monitor staat al even live, maar je had tot gisteren nog de optie om met de oude monitor te werken. Nadat bijna alle klanten met de nieuwe monitor zijn gaan werken, hebben we deze optie weggehaald. Een wijziging die niet alleen voor Magento klanten is doorgevoerd, maar voor alle klanten die de rol van Contractant hebben, is de optie om een bestand te downloaden vanuit het Service Panel waarin je alle gegevens van je Registranten in één oogopslag kunt zien. Dit bestand vind je natuurlijk op je Service Panel onder downloads.

 

APC settings – Testbyte.nl

Er zijn een tweetal nieuwe APC settings toegevoegd: apc.filters, en apc.cache_by_default. Met deze opties heb je controle over wat APC wel of niet in de opcode cache stopt, zodat je PHP files die vaak updaten nooit cached zodat het ontwikkelen makkelijker wordt. Deze settings zijn alleen beschikbaar voor klanten op een Dedicated Magento Server (in de Byte volksmond Appserver genoemd) of Dedicated Magento Cluster.

 

Hoewel Byte nooit testbyte.nl links naar zoekmachines stuurt, komen crawlers er helaas toch vaak op terecht. Gistermiddag is er een aanpassing doorgevoerd die ervoor zorgt dat er op alle testbyte.nl links een robot.txt file komt te staan die alle crawlers tegenhoudt. Dit zorgt ervoor dat er geen testbyte.nl sites/links in Google meer terecht komen, want dit is vaak dubbele content en dus slecht voor de SEO/Pagerank van je website. Indien je toch graag een eigen robots.txt file wilt, omdat je bijvoorbeeld iets wilt testen, kun je dit bestand simpelweg tijdelijk testbyte-robots.txt noemen en naar eigen believen inrichten!

 

New Relic, binnenkort beschikbaar!

New Relic is een tool waarmee je de performance van je website kan meten. Dat klinkt misschien niet heel bijzonder, maar dat is het wel! Met New Relic kun je namelijk realtime de traffic op je website meten en dus zien hoe deze presteert! New Relic biedt een uiterst overzichtelijk interface zoals je kunt zien in de afbeelding hieronder. New Relic biedt een overzicht van de bottlenecks in je applicatie, laadtijden van pagina’s, langlopende transacties, error rates, slow queries, trage plug-ins/extensies, en nog veel meer.

New Relic is geen tool die ontwikkeld is door Byte, maar een externe partij. Dankzij een partnerschap tussen Byte en New Relic kunnen klanten van Byte het Standard New Relic account binnenkort via het Service Panel afnemen. Meer informatie hierover volgt nog! Ook het aanmaken en activeren van het account en de instellingen voert Byte voor jou uit. New Relic is en blijft echter een externe partij. New Relic is binnenkort verkrijgbaar via het Service Panel!

newrelic-summary1

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post