In het vorige Development Efforts blogje hadden we bijna te veel te bespreken, maar het is eindelijk zomer, dus dat betekent dat het wat rustiger is bij Byte. Deze keer dus geen groot aantal veranderingen, maar de wijzigingen die zijn gemaakt afgelopen twee weken zijn zeker wel van belang. We hebben in het kader van ‘gemak dient de mens’ in Redis twee nieuwe buttons ingebouwd en zijn de Graphite grafieken onder Analyse nog cooler dan dat ze al waren!

Redis – nieuwe buttons en een grafiek!

Afb. 1 - Redis nieuwe buttons

Afb. 1 – Redis nieuwe buttons

Op de Redis pagina in het Service Panel hebben we een tweetal knoppen toegevoegd onder een kopje “Financieel” die het makkelijker maken om Redis te up- of downgraden of op te zeggen (afbeelding 1). Deze functie kon je eerst alleen terug vinden op de up/downgrade pagina in het Service Panel onder tabblad ‘Administratief’. Wanneer je al op de Redis pagina in het Service Panel bent, hoef je dus niet meer terug te klikken, maar kun je met de nieuwe button gelijk je Redis pakket wijzigen! Als je geen gebruik meer wilt maken van Redis kun je met de andere nieuwe button met één klik naar de opzegpagina van Redis. Beide buttons komen uit op dezelfde pagina, maar met twee buttons is het gelijk duidelijk waar je moet zijn. Wel zo gebruiksvriendelijk!

Afb. 2 - Geheugengebruik Redis

Afb. 2 – Geheugengebruik Redis

Naast de nieuwe buttons op de Redispagina hebben we ook een gloednieuwe grafiek toegevoegd (afbeelding 2). Deze grafiek maakt het mogelijk om je geheugenverbuik nauwkeuriger weer te geven. De rood/groene balk onder het andere kopje ‘Geheugenverbuik’ geeft ook nog steeds je geheugenverbruik aan, maar alleen het verbruik van het moment zelf. De grafiek biedt de optie om ‘terug in de tijd’ te kijken en geeft dus aan wanneer je bijvoorbeeld voor het laatst je cache hebt geleegd, maar ook hoe je cache zich daarna weer opbouwt. Dit zie je ook terug in afbeelding 2 door de loodrechte lijnen (cache is geflushed) en de gestaag stijgende lijnen (cache bouwt zich weer op) in de grafiek.

BPU verbruik – Graphite grafieken

Afbeelding 3

Afbeelding 3

Naast een nieuwe grafiek voor Redis zijn ook de BPU grafieken die je terug vindt in het Service Panel onder tabblad ‘Analyse’ en dan onder ‘BPU Verbruik’ gewijzigd. De BPU grafieken komen tot stand met data uit Graphite, en design van Highcharts. Ze zien er mooier en duidelijker uit, maar zijn daarnaast ook een stuk gebruiksvriendelijker! Je kunt namelijk dankzij de rode lijn in het grafiekje zien of je boven het dagelijks gemiddelde toegestane BPU zit of niet en misschien nog wel het mooiste van alles: er is een nieuwe Zoom-functie.

Het bolletje op de lijn in de grafiek helpt je door weer te geven op welke dag je cursor op dat moment staat. Wanneer je met je cursor in de grafiek klikt, kun je een tijdperiode selecteren die je beter wilt bekijken (afbeelding 3).

Afbeelding 4

Afbeelding 4

Zodra je de periode hebt geselecteerd wordt er automatisch ingezoomd (afbeelding 4) en kun nauwkeurig je verbruik bekijken! Uitzoomen doe je makkelijk en snel via de knop ‘Reset Zoom’ rechtsboven in de grafiek!

Dit waren de belangrijkste updates van de afgelopen twee weken! In de laatste week van juli kun je weer een update over al onze Development Efforts van ons verwachten!

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post