De verzengend hete zomerdagen houden Byters niet tegen om dag in dag uit te zwoegen aan levensverbeterende ontwikkelingen aan ons platform. Dit Development Efforts blogje is gewijd aan de gloednieuwe Cronmanager die live staat, de coolheid van New Relic en kleine, maar slimme veranderingen aan het Byte Service Panel! Een overzicht van de afgelopen twee weken.

Cronmanager

Cronmanager_OKSinds kort kan iedereen met een Magentopakket bij Byte profiteren van de nieuwe Cronmanager. Deze nieuwe tool, te vinden via de Magento Monitor, biedt de mogelijkheid om makkelijk via het Service Panel je crons uit- of aan te zetten. Magento maakt veel gebruik van periodieke taken en het is daarom van groot belang daar ook gebruik van te maken. Periodieke taken zorgen er bijvoorbeeld voor dat de logs worden geleegd zodat je webruimte niet volloopt. Andere periodieke taken dragen weer bij aan de optimalisatie van je webshop of verversen iedere paar minuten de catalogus op je website. Deze taken doe je liever niet handmatig, maar moeten wel gebeuren!

We hebben gemerkt dat veel Magentoklanten van Byte geen gebruik maken van de standaard cronjobs die met Magento mee komen. De cronmanager zorgt ervoor dat je met één klik op de knop alle standaard periodieke taken die jij in Magento hebt ingesteld kunt laten uitvoeren. Met één klik activeer je de cron, en die zorgt er op zijn beurt voor dat alle periodieke taken op het juiste moment lopen. Inloggen op de Shell server is dus niet meer nodig!

New Relic

newrelic-logo-square-rgbhex6In Development Efforts #3 gaven we al aan dat New Relic binnenkort beschikbaar zou worden voor Byte klanten. Sinds vorige week kunnen klanten van Byte met een Magento 2000 pakket of groter dan ook echt gebruik maken van New Relic. Hier zijn we trots op, want New Relic is supercool! New Relic is geen tool ontwikkelt door Byte, maar een externe dienst. Dankzij een partnerschap tussen Byte en New Relic kunnen we deze tool nu dus aan onze klanten aanbieden.

Met New Relic biedt Byte een hosting add-on waarmee je gratis en snel de performance van je website kunt inzien. De grote en duidelijke grafieken in het dashboard geven de prestaties weer van de frontend, backend, crons en zelfs extensies van derde partijen. New Relic biedt een schat aan informatie over het reilen en zeilen van een applicatie en hiermee kunnen eventuele problemen in een website snel worden opgemerkt. Meer inzicht in het gebruik van resources ofwel BPU en bottlenecks die snel over het hoofd zouden worden gezien komen ook sneller aan de oppervlakte dankzij New Relic. Kortom, New Relic maakt het leven van elke developer een stuk makkelijker!

Lees meer over New Relic op onze website.

Service Panel update

De gloednieuwe cronmanager en de groene banners over nieuwe buttons zijn niet de enige wijzigingen in het Service Panel. De SSH pagina geeft sinds gister een waarschuwing weer dat cron niet werkt indien SSH uitgeschakeld staat. SSH inschakelen kun je op diezelfde pagina doen!

Naast de groene banners die aangeven dat er een nieuwe tool beschikbaar is kun je ook een oranje banner tegenkomen. Deze geeft aan of we een service/tool hebben verbeterd! Zo hoef je niets te missen van alle verbeteringen aan ons platform 🙂

Wanneer je inlogt op het Service Panel kom je uit op het domeinnamenoverzicht. Hier staan alle domeinnamen en  pakketten die je afneemt. Door te klikken op een domeinnaam kon je hiervoor de instellingen wijzigen. Doordat de domeinnamen nu onderstreept zijn is het nu een stuk duidelijker dat je hier dus op kan klikken!

 

In het volgende Iteratieblogje meer over Modsecurity en Service Panel updates!

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post