toolsHet was waarschijnlijk al vrij duidelijk, maar bij Byte zijn we altijd bezig met ontwikkelen en dan voornamelijk aan tools voor Magento ontwikkelaars! Afgelopen periode hebben we veel wijzigingen gedaan aan onze Magento Monitor en hier blijven we ook aan ontwikkelen. Naast nieuwe ontwikkelingen aan de Magento Monitor, die worden besproken in dit Development Efforts blogje, hebben we ook andere wijzigingen aan het Service Panel gedaan. We hebben nu namelijk een banner om onze nieuwste tools/producten in de spotlight te zetten en je dus niets van al dat goede hoeft te missen! Ook hebben we een aantal beveiligingsmaatregelen aangescherpt!

Magento Monitor

We zijn nog steeds heel druk bezig met de Magento Monitor om deze nog meer op jullie wensen aan te laten sluiten. Aan de huidige Monitor hebben we toegevoegd dat je nu binnen de Monitor kunt switchen tussen jouw verschillende Magento installaties (indien je er meerdere hebt). Dat scheelt weer wat extra kliks. 

Daarnaast hebben we op basis van de gegevens in de Monitor de betreffende installatie een ‘optimalisatie’-percentage gegeven. Hoe hoger het percentage, hoe meer geoptimaliseerd de site is, hoe groener de kleur van het balkje.

Deze nieuwe feature is een voorbereiding op een grotere nieuwe feature die eraan zit te komen. Binnenkort kunnen Magento klanten een nieuwe pagina in hun Service Panel vinden waarin een overzicht wordt weergegeven van alle Magento installaties onder hun klantaccount en hun optimalisatie-score. Voor deze score zie je dan vinkjes of kruisjes staan die aangeven welke optimalisaties in de Magento Monitor je al dan niet geactiveerd hebt. Vooral voor onze partners of klanten met meerdere Magento installaties ideaal om in één overzicht te zien hoe al jouw installaties scoren en welke installatie nog een optimalisatieslag kan gebruiken. Onze techneuten zijn druk bezig met het ontwikkelen van deze overzichtspagina. Hou ons in de gaten!

Banner Redis #6Service Panel

Enkele weken geleden is de tool Redis live gegaan en we zijn hier natuurlijk erg trots op! Redis is een geweldige tool om de backend van je webshop te versnellen en veel klanten maken er al dankbaar gebruik van! We hebben Redis natuurlijk al meerdere malen onder de aandacht gebracht, maar om ervoor te zorgen dat niemand het hoeft te missen wordt het nu extra groot weergegeven in het Service Panel. Dit zal ook gebeuren met toekomstige nieuwe tools die we voor onze klanten zullen ontwikkelen. Zo hoef je niets te missen en ben je altijd op de hoogte!

Modsecurity

Afgelopen tijd zijn er een aantal wijzigingen gedaan om de Modsecurity tool nog beter te maken dan dat die al was! Modsecurity? Wat was dat ook alweer? Met Modsecurity blokkeren we de mogelijkheid om via het web PHP bestanden te uploaden en hiermee proberen we hackers te weren. Wat we nu nog hebben gewijzigd is dat, naast de files die binnenkwamen, nu ook de POST data gelezen worden als extra veiligheidsmaatregel!

 

 

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post