Hoe Hypernode stabiele Magento hosting garandeert

Veel webwinkeliers kennen tegenwoordig het belang van een snelle webshop. Daar zijn wij het volledig mee eens. Maar we zien steeds vaker dat de snelheid van een shop boven stabiliteit en betrouwbaarheid op de prioriteitenladder komt te staan. Dat vinden wij niet verstandig. Wat heb je immers aan snelheid als je shop om de haverklap down gaat? In dit artikel geef ik je graag een kijkje in de keuken van Hypernode: wat doen wij allemaal om de stabiliteit en continuïteit van je shop te waarborgen?

Het snel krijgen van een Magento webshop is steeds minder een blackbox. Hostingproviders kunnen met flink wat caching en vooral veel resources een webshop flink opvoeren. Het garanderen van stabiliteit en het minimaliseren van recovery-tijd (als het een keer mis gaat) blijft echter voor veel hostingaanbieders een veel lastiger issue. We zien het om ons heen teveel gebeuren dat webshops door storingen langdurig down zijn. Het gevolg: gemiste omzet en flink wat kopzorgen voor webwinkeliers en development-agencies.

Dit is precies wat Hypernode onderscheidt van andere Magento-hosters.

Een webshop die langdurig down is door gebrekkige hosting, komt op Hypernode zelden tot nooit voor.  Zelfs bij een grove hardware-failure of een andere onherstelbare fout staat er binnen 30 minuten een nieuwe Hypernode klaar en ben je in no-time back in business. Dit heeft alles te maken met de techniek en processen achter Hypernode die snelheid én stabiliteit garanderen.

Strakke & intelligente processen: standaardisatie en automatisering

Ongeacht het type hosting, kan het altijd voorkomen dat er iets stuk gaat in een webshop. Hierdoor loop je al gauw tegen de limieten van beschikbare resources aan, of erger, de shop gaat down. Het zijn juist deze situaties die goede hosting van slechte onderscheiden.

Door jarenlange ervaring hebben we processen op erg strakke en intelligente manier kunnen inrichten. Hierdoor is de kans dat je webshop daadwerkelijk last heeft van een storing sterk gereduceerd. In essentie valt dit terug te voeren op de standaardisatie en verregaande automatisering van Hypernode.

Een door ons zorgvuldig uitgekiende configuratie die geldt voor al onze klanten (standaardisatie) maakt dat shops niet alleen snel zijn, maar ook dat we heel snel storingen kunnen verhelpen wanneer dit nodig is. In tegenstelling tot maatwerk hostingoplossingen, waarbij in het geval van een storing voor elke webshop rekening moet worden gehouden met uiteenlopende configuraties, hoeft een support-engineer op een gestandaardiseerd platform nooit rekening te houden met de verschillen tussen de configuratie van webshop X of Y. Dit geldt trouwens ook voor security issues. Het is eenvoudig voor te stellen dat dit de stabiliteit, uptime, recovery-tijd en veiligheid van een platform ten goede komt.

Dergelijke standaardisatie heeft echter nog een ander belangrijk voordeel. Standaardisatie maakt het namelijk mogelijk dat we vrijwel de gehele lifecycle van een Hypernode hebben kunnen automatiseren. Onze ervaring leert dat negen van de tien storingen het gevolg zijn van menselijke fouten. Door deze manuele handelingen te automatiseren, elimineer je de kans dat menselijk handelen leidt tot een storing. Alle handelingen liggen namelijk vast in nauwkeurig uitgedachte én uitgeteste code. Dit levert niet alleen aangenaam weinig storingen op, maar zo houden we ook meer tijd over voor persoonlijke service en innovatie.

Ik neem je graag mee in één van de vele volledig geautomatiseerde processen van Hypernode die maken dat je webshop altijd open for business is.

De basis voor stabiele hosting: Emergency Rescue Automation

Onder de motorkap van elke Hypernode ligt een essentieel proces dat de basis vormt voor de stabiliteit van elke webshop op ons platform. Dit noemen we de ‘Emergency Rescue Procedure’.

Op Hypernode heeft een webshop 24/7 monitoring. Wanneer deze monitoring een alert geeft, start deze geautomatiseerde procedure. Een aantal belangrijke pijlers:

  • Mochten er problemen zijn met je webshop, dan kan dit letterlijk duizenden verschillende oorzaken hebben. Om snel de oorzaak van het probleem te kunnen achterhalen, draaien we eerst een ‘testsite’ op jouw Hypernode. Hiermee checken we of de webstack in orde is. Mocht dit inderdaad zo zijn, dan kunnen we al snel een groot aantal issues uitsluiten wat veel tijd bespaart.
  • Een volgend belangrijk onderdeel van de emergency rescue procedure bestaat in feite uit het analyseren van data en het geautomatiseerd herkennen van patronen in requests of abnormale logging.
  • Wanneer er veel requests volgens een bekend patroon binnenkomen worden, afhankelijk van het type alert, services die draaien op je server automatisch herstart of getermineerd. Dit is veel sneller dan wanneer er een support-engineer aan te pas moet komen. Je kunt je voorstellen dat deze voordelen van automatisering alleen maar groter zijn wanneer issues zich voordoen buiten reguliere supporttijden.

Automatisering levert niet alleen aangenaam weinig storingen op, maar zo houden we ook meer tijd over voor persoonlijke service en innovatie.

Het proces verbetert zichzelf

Processen als deze zijn op Hypernode altijd iteratief; na grondige data-analyse worden nieuwe patronen toegevoegd zodat deze telkens beter worden. Uiteindelijk hoeven onze support-engineers alleen bij unieke situaties en edge cases handmatig in te grijpen.

Zeker wanneer een hostingprovider zijn klantenbestand ziet groeien is zulke automatisering essentieel. Door gebrekkige automatisering kan een hostingprovider op een gegeven moment niet meer de kwaliteit en stabiliteit leveren die klanten mogen verwachten. Dit zie je vooral veel gebeuren bij partijen die sterk inzetten op maatwerk en hiermee te sterk afhankelijk zijn van handmatig ingrijpen.

Cloudhosting zorgt voor extra stabiliteit

Stabiliteit staat centraal in elke laag van de Hypernode-stack. Zo ook bij de hardware-laag van ons platform. Hypernode maakt namelijk gebruik van de cloud providers als Amazon Web Services. Dit draagt bij aan de stabiliteit en betrouwbaarheid van de Hypernode om verschillende redenen.

Ten eerste: cloudproviders als AWS kunnen zich volledig richten op het verder ontwikkelen van de infrastructuur waar jouw shop op draait. Dit komt de kwaliteit, stabiliteit en betrouwbaarheid ten goede. In vergelijking met een hostingpartij die machines in eigen beheer heeft of hardware extern inkoopt, is dit type hosting daarom vaak stukken stabieler. Ter illustratie, op Hypernode kun je vertrouwen op 99,95% uptimegarantie.

Ten tweede ben je, in tegenstelling tot een situatie waarin je shop draait op één enkele machine, op Hypernode wél beschermt tegen falende hardware. Ook hierin speelt automatisering een belangrijke rol. Een korte uitleg: een Hypernode bestaat uit een gedeelte met alle klantdata (EBS Volume) en een instance die het rekenwerk doet. Deze zijn gescheiden. Wanneer de hardware van een instance kapot gaat, wordt er automatisch een nieuwe ingericht en wordt deze gekoppeld aan het EBS volume. Zo ondervind je nooit langer dan enkele minuten hinder van hardware die kapot gaat. Bij andere typen hosting duurt dit doorgaans langer. Veel langer.

Je hoeft ook nooit bang te zijn dat je gegevens kwijt raakt. We hebben namelijk altijd nog snapshots (backups) van de volumes met klantdata. Deze backup-techniek maakt een “foto” van het systeem en kan in zijn geheel en automatisch teruggezet en aan een nieuwe node gehangen worden. Hierdoor kunnen we heel snel weer sites in de lucht brengen.

Meet weten over onze keuze voor cloudhosting? Het artikel ‘Waarom we met Hypernode voor cloudhosting kiezen‘ legt het haarfijn uit.

Vertrouw op snelle én stabiele Magento hosting

Hoewel veel mensen prat gaan op de snelheid van een webshop, schiet hosting tekort wanneer deze niet stabiel is en je niet kunt vertrouwen op goed uitgedachte processen. Na bijna 20 jaar hostingervaring weten we dat met name standaardisatie en automatisering voor het hoogste niveau van stabiliteit kunnen zorgen. Zodat, zelfs wanneer alles mis gaat, je in mum van tijd weer een verkopende webshop hebt.

En met een platform dat compleet getweaked is voor Magento biedt Hypernode niet alleen de snelheid maar ook stabiliteit die noodzakelijk is voor een succesvolle webshop. Zo hoef je je als winkelier nooit meer druk te maken over hosting, en kun jij je richten op andere zaken die voor jou écht belangrijk zijn.

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post