PHP 7

Sinds kort ondersteunen we IonCube op Hypernode voor PHP 5.6 & 7.0 alleen nog op aanvraag. Omdat IonCube een negatieve invloed kan hebben op de laadtijd van je site, hebben we besloten dit niet standaard aan te bieden maar als opt-in.
Wat is IonCube? IonCube is een PHP-encoder waarmee je scripts kunt versleutelen en afschermen. Met versleuteling door IonCube kan je dus voorkomen dat mensen kunnen lezen hoe een script in elkaar steekt.

Uit eigen onderzoek blijkt echter dat het gebruik van IonCube tot een verdubbeling van laadtijd kan leiden. Dit werkt als volgt: als een klant een Magento shop bezoekt, opent de webserver erg veel bestanden. Door IonCube moeten deze bestanden twee keer worden geopend. Door PHP én door IonCube. Die laatste decodeert ook de versleutelde bestanden. De extra laadtijd die dit oplevert is natuurlijk erg zonde van de tijd en energie die jij hebt gestoken in het optimaliseren van je shop. Om deze reden raden we altijd af gebruik te maken van modules die gebruik maken van IonCube.

IonCube als opt-in

Waar op PHP 5.5 IonCube nog standaard ‘aan’ stond, is dit – om bovengenoemde reden – bij nieuwere versies (PHP 5.6 en 7) niet meer zo. Toch merkten we dat sommige van onze partners nog gebruik wilden of moesten maken van IonCube, vandaar dat we het op aanvraag wel aanbieden.

Alternatief

Omdat we dus niet echt fan zijn van deze performance-killer, willen we je wijzen op een open source variant van de populaire Dealer4Dealer extensie voor Magento. Deze extensie, genaamd xCore, maakt geen gebruik meer van IonCube. Voor meer informatie kun je terecht bij Dealer4Dealer.

Wil je IonCube gebruiken op je Hypernode? Mail of bel dan onze supportafdeling, zij regelen het graag voor je. Voor meer informatie kun je daarnaast ook terecht op onze Hypernode Kennisbank.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post