Alternatives Magento 1

Met het stoppen van de ondersteuning vanuit Magento voor Magento 1, zijn er verschillende initiatieven gestart om webwinkeliers continuïteit te verzekeren. Veel Magento 1 shops hebben de overstap naar Magento 2 of een ander platform nog altijd niet gemaakt, terwijl de einddatum van Magento 1 snel in zicht komt. Alternatieven variëren van doorlopende ondersteuning voor Magento 1 tot nieuwe frameworks op basis van Magento 2.

Een nieuwe speler op dit laatstgenoemde gebied is Mage2Go. We spraken met oprichter Mike de Landgraaf.

 

Hoe is Mage2Go tot stand gekomen?

Mike: “Mage2Go is ontstaan vanuit de vraag naar betaalbare Magento 2 webwinkels. Veel winkeliers begrijpen niet waarom een Magento 1 winkel 5 jaar geleden 5.000 euro kostte en een Magento 2 winkel nu 50.000. Met Mage2Go willen we Magento 2 voor een laag maandelijks all-in bedrag aanbieden.”

 Magento blijft in mijn ogen het meest uitgebreide e-commerce platform van het moment. Magento 1-gebruikers hoeven na end-of-life datum heus niet in te leveren op mogelijkheden, wat ze mogelijk wel doen als er een overstap plaatsvindt naar een ander platform.

 

Klinkt goed. Maar hoe kan dit een stuk voordeliger zijn?

Mike: “Als je kijkt waar de hoge kosten voor een Magento 2 shop vandaan komen, dan zijn dat vaak dezelfde elementen: adviestrajecten, maatwerk thema’s en functionaliteiten en compatibiliteit tussen extensies. Het uitgangspunt van Mage2Go is dat een groot deel van de webwinkels geen maatwerk nodig heeft en goed uit de voeten kan met de door ons geselecteerde extensies en thema’s. We hebben samenwerking gezocht met bekende bedrijven als Amasty, Multisafepay, Sendcloud en Hypernode en zijn tot een veilig, betrouwbaar platform gekomen wat geen beperkingen kent. Zo zijn we verzekerd dat alles goed (samen)werkt. Bovendien bieden we het aan voor een laag maandbedrag inclusief updates, patches en hosting.”

 

Hoe werkt Mage2Go?

Mike: “We starten met een intake om te bepalen wat voor functionaliteiten er in de bestaande Magento 1 winkel zitten, indien het om een migratie gaat. Vervolgens selecteren we de extensies uit ons aanbod die hetzelfde kunnen of meer. We gebruiken uitsluitend extensies van gerenommeerde partijen zoals Amasty. De klant kan een keuze maken uit 26 professionele thema’s. De thema’s kunnen later uiteraard ook aangepast worden om aan te laten sluiten op de huisstijl. 

We begrijpen dat de tijd of kennis niet altijd aanwezig is om Magento helemaal in te stellen, het ontwerp aan te passen of dat er een datamigratie nodig is. Daarom bieden we ook optionele pakketten aan voor een eenmalig bedrag, zodat een professional de winkel helemaal klaar kan maken voor de livegang.”

 

Wat zijn de beperkingen?

Mike: “We bieden een volledige Magento 2 installatie aan met alle mogelijkheden, dus of je 1 winkel of 10 winkels wilt, dat is helemaal aan jou. Ook kun je voor elke winkel een ander thema gebruiken zonder extra kosten. We bieden momenteel 37 extensies waaruit je kunt kiezen, waaronder de betaalprovider Multisafepay en pakketverzendingen gaan via Sendcloud.

Het grote voordeel van Mage2Go ten opzichte van SaaS platformen als Shopify of Lightspeed is dat je niet aan ons gebonden bent.

Uiteraard kan het voorkomen dat er in de toekomst behoefte is aan een uitbreiding of koppeling die wij niet aanbieden. We kijken in dat geval of we ze alsnog toe kunnen voegen aan ons aanbod maar indien dit niet mogelijk is dan bestaat er de mogelijkheid om met je winkel over te stappen naar een ander ontwikkelbedrijf, die vanaf dan het complete beheer overneemt. Dit is het grote voordeel ten opzichte van SaaS platformen als Shopify of Lightspeed; je bent niet aan ons gebonden.”

 

Hoe snel kan er een winkel door jullie opgeleverd worden?

Mike: “We streven er naar om binnen 10 werkdagen de winkel draaiend te hebben op een tijdelijk domein. Voor optionele servicepakketten wordt een afspraak ingepland. De klant mag de winkel verder inrichten, content invullen en bepaalt zelf wanneer hij live gaat.” 

 

Wat voor prijskaartje hangt er aan Mage2Go?

Mike: “Voor je Mage2Go winkel betaal je een maandelijks bedrag. De hoogte hiervan hangt af van het aantal gekozen extensies en het hosting pakket. Een basic winkel heb je al vanaf €350 per maand. Hier zitten de updates, patches en hosting bij in. De minimale termijn is 12 maanden.

Naast het maandelijkse bedrag betaal je eenmalig voor de licentiekosten van de gekozen extensies. Dit is afhankelijk van het aantal en het soort extensies. Voor 2 Amasty extensies betaal je bijvoorbeeld €180. 

Wil je ondersteuning bij het inrichten van je winkel dan kun je nog kiezen voor onze optionele servicepakketten. Deze servicepakketten hebben we voor configuratie, ontwerp en datamigratie van je Magento 1 winkel. Voor een datamigratie pakket van 8 uur betaal je eenmalig €1000.”

 

Hoe denk je over andere platformen die een alternatief bieden voor Magento?

Mike: “Er zijn genoeg alternatieven op de markt maar Magento blijft in mijn ogen het meest uitgebreide e-commerce platform van het moment en met ons systeem hoeven winkeliers niet in te leveren qua mogelijkheden, wat ze wel doen als er een overstap plaatsvindt  naar een ander platform. Bovendien werken de webwinkeliers al jaren met Magento en is de werking hiervan bekend binnen de eigen organisatie. Wij willen deze mensen de mogelijkheid bieden om bij Magento te blijven maar zonder dat ze hiervoor diep in de buidel moeten tasten.”

 

Alle Mage2Go sites draaien op Hypernode. Voor meer informatie over Mage2Go zie mage2go.com of neem contact op via contact@mage2go.com.

 

Verder lezen: