magento 2 seminar

Wat hebben een groep Magento fanaten en een boerderij 2.0 met elkaar gemeen? Het antwoord is dat ze afgelopen vrijdag in het prachtige achterland van Utrecht bij elkaar kwamen. Yireo en Dutchento verzorgden daar een middag volledig toegewijd aan Magento 2, gesponsord door Magento zelf en veel andere Magentopartijen (waaronder Byte). Een middag vol interessante presentaties en genoeg tijd om met andere Magento experts te praten over het nieuwe e-commerce platform. Voor ons dé uitgelezen kans om te ontdekken hoe Magento 2 leeft buiten onze kantoormuren en wat er nog allemaal te leren valt.

Lightning presentaties over Magento 2

De middag bevatte 10 presentaties van ongeveer 10 minuten. Stuk voor stuk waren ze kort maar krachtig. Ze lichtte allemaal weer een ander tipje van de Magento 2 sluier op. Er kwamen in een korte tijd veel technische onderwerpen, termen en ideeën naar voren en vaak kon er door de korte presentatietijd niet in technische diepte gedoken worden. Wel beloofde de presentaties veel goeds voor de komende tijd: veel interessante onderwerpen waar we ons in kunnen verdiepen. Aan bod kwam:

  • Ben Marks (Magento Community manager), over dat Magento 2 veel meer is toegespitst op de gebruiker en de ontwikkeling die deze heeft doorgemaakt (bijvoorbeeld mobiel gebruik);
  • Vladimir Kerkhoff over hoe je extensies kunt omzetten naar Magento 2.
  • Sander Mangel die voor de migratie van de website fitforme.nl een half jaar uitrekt en er op wijst dat ook het personeel met de nieuwe versie moet leren werken.
  • Peter Jaap Blaakmeer die het voordeel van composer besprak, een essentieel onderdeel van Magento 2.
  • Onze Daniel Genis die liet zien dat Magento 2 uit zichzelf al beter performed, en met Varnish helemaal prachtige resultaten levert.
  • Arjen Miedema die de frontend technieken Less en RequireJS besprak, twee verbeteringen in Magento 2.
  • Jisse Reitsma die de migratie naar Magento 2 besprak (hij schreef hier ook een blog over).
  • En tot slot, Anton Kril, lead architect van Magento 2, over hoe de core tot stand is gekomen en welke keuzes daarbij zijn gemaakt.

Wat er in de wandelgangen wordt gefluisterd

Magento 2 leeft meer dan dat we in eerste instantie doorhebben. Dat bleek ook uit het aantal aanmeldingen voor afgelopen vrijdag. Yireo verwachtte, tijdens het organiseren van de middag, rond de 60 deelnemers. Het werden er uiteindelijk meer dan 200. Het publiek bestond grotendeels uit developers en ontwikkelpartijen. Allemaal met verschillende kennisniveau’s van Magento 2. Sommige maakte die dag kennis met Magento 2, andere hadden al opdrachten lopen om de eerste shops halverwege 2016 live te zetten.

Wat opviel is dat vooral de Magento developers al enthousiast zijn over Magento 2. Het geeft ze de mogelijkheid om “weer eens helemaal opnieuw te beginnen en die oude troep weg te gooien”. Het scala aan nieuwe technieken daagt ze duidelijk uit wat ervoor zorgt dat ze staan te trappelen om met Magento 2 te beginnen.

Kan je ook niet wachten om met Magento 2 aan de slag te gaan? Lees dan eerst even de dingen die je moet weten voordat je overstapt van Magento 1 naar Magento 2.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post