PHP7.1_Magento

Onze partner Peter Jaap Blaakmeer van Magento specialist Elgentos zette de Magento webshop mastertools.nl om van PHP 5.5 naar PHP 7. Hij was zo enthousiast dat hij de resultaten met ons deelde: ruim 2 keer snellere responstijd en 2 keer efficiëntere afhandeling van serverhits.

Voor de test gebruikte Peter Jaap de open source tool Siege, een veelgebruikte benchmarktool voor stress tests*. Hij deed twee tests:

  1. Mastertools.nl op een Dedicated server versus een Hypernode (pre-live zoals hij noemt)
  2. Mastertools.nl op een Hypernode met PHP 5.5 en op een Hypernode met PHP 7.0 (post-live)

De resultaten waren niet te missen:

PHP7

 

Wat werd getest?

Legenda:
Transaction: aantal serverhits (in dit geval dus in die 30 seconden).

Response time: de tijd die het kostte om te reageren op elk verzoek.
Transaction rate: het aantal transacties die de server kon handelen per seconde.
-c1 : 1 serverhit tegelijkertijd gesimuleerd
30S: tijdsduur van 30 seconden
-b: geeft aan dat het om een benchmark gaat

Er werd dus getest hoeveel serverhits verwerkt konden worden in 30 seconden. Want hoe langer de server bezig is met het voltooien van een transactie, hoe minder capaciteit ie over heeft voor nieuwe serverhits en dus hoe slechter de performance wordt. (Meer info: techrepublic.com)

De resultaten: PHP 7 is 2 keer sneller dan PHP 5.5

Alleen al de overstap van Dedicated naar Hypernode (beide PHP 5.5) leverde veel betere resultaten: de server kan meer serverhits aan in een bepaalde tijd door een kortere responstijd.

De stap naar PHP 7 leverde nog betere resultaten. Ten opzichte van PHP 5.5 is de responstijd bijna 2 keer zo snel bij PHP 7 en is de shop bijna 2 keer zo efficiënt in het afhandelen van serverhits.

Samenvattend: de shop is van Dedicated hosting met PHP 5.5 van 14 transactions (voor de homepage) naar Hypernode hosting met PHP 7.0 met 50 transactions gegaan. Dat is een ruime verdriedubbeling.

 

* Peter Jaap wees me direct op een kleine disclaimer. De tool is niet 100% accuraat als het gaat om het simuleren van bezoekersgedrag (lees ook: Sonassi blog), maar in dit geval is ie goed te gebruiken omdat de test vooral om de PHP performance ging.

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post