Dankzij een hele slimme technische oplossing kunnen we ervoor zorgen dat ook de grotere hostingpakketten met grote hoeveelheden aan data in een mum van tijd kunnen up- en downgraden. Dat is wel zo prettig als je midden in een (onverwacht) bezoekerspiek zit. Hieronder lees je meer over deze shortcut in onze automatisering.

Shortcuts in Hypernode automatisering

Al tijdens de ontwikkelingsfase van Hypernode was het onze ambitie om een multi-cloud en cloud-vriendelijk platform te bouwen. We hebben in loop der jaren veel ervaring opgedaan met verschillende providers en hostingoplossingen. Deze ervaring zorgt ervoor dat we continu nieuwe shortcuts kunnen aanbrengen in onze automatisering, waardoor we de performance van jouw shop blijven verhogen.

Up- of downgraden zonder downtime

Één van deze shortcuts waarop onze techies zich hebben gefocust is de Hypernode datamigratie. Bij het up- of downgraden van een Hypernode wordt de data gekopieerd van een oude Hypernode naar een nieuwe Hypernode. Het kopiëren van data kost tijd en hoe meer data er gekopieerd moet worden, des te langer de datamigratie duurt. Tijdens deze migratie kan een shop geen orders verwerken en daar moesten we dus iets slims voor verzinnen!

10x sneller migreren

Om de downtime zoveel mogelijk te beperken, is het op Hypernode mogelijk om met behoud van disk te up- en downgraden. Door de disk los te koppelen van de oude Hypernode en toe te voegen aan de nieuwe, hoeft de data dus niet meer gekopieerd en gemigreerd te worden. De disk wordt direct doorgeschoven. Denk bijvoorbeeld aan een floppy disk die je van de ene computer in de andere computer stopt. Om de disk over te kunnen zetten, dient dit binnen dezelfde pakketlijn te gebeuren én moet de diskruimte gelijk blijven. Daarom is deze feature alleen mogelijk tussen de Professional 2XL en hoger en de Excellence 2XL pakketten en hoger.

“In plaats van een migratie van meer dan 10 minuten, zien wij nu dat deze rond één minuut* voltooid is.”

Zoals je je kan voorstellen heeft dit enorme voordelen voor je webshop. Door het direct overzetten wordt er veel tijd gewonnen en neemt de downtime drastisch af. In plaats van een migratie van meer dan 10 minuten (of soms zelfs uren), zien wij dat je nu kan up- of downgraden rond één minuutje*. Het up- en downgraden wordt met de komst van deze feature een stuk flexibeler en dit maakt het voor onze klanten mogelijk om snel in te spelen op onverwachte druktes.

Gebruik van supersnelle Hypernode migratie: Playseatstore.nl

Het startschot van de Formule 1 gaf ook voor onze klant Playseatstore.nl het startsein voor hoge bezoekersaantallen en verkopen op hun webshop. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. Playseatstore.nl migreerde daarom naar een grotere Hypernode in slechts 70 seconde. Een snelheid waar Verstappen jaloers op zou zijn.

Wil je meer technische achtergrond over deze supersnelle disk migratie? Lees dan onze changelog!

* Deze tijd hangt af van het stoppen en opstarten van de service op de oude/nieuwe Hypernode.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post