Magento security

Goed nieuws: als eerste hoster in Nederland bieden we HTTP/2 voor Magento! Een gloednieuwe techniek waardoor verkeer via HTTPS (SSL verbinding) niet trager, maar juist sneller verloopt. Hierdoor is je site veiliger én sneller, twee essentiële eigenschappen van een succesvolle webshop. En dankzij onze geavanceerde teststraat konden we dit in no time uitrollen op het Hypernode platform.

Al decennia werken we met het bekende HTTP: Hypertext Transfer Protocol (HTTP), het protocol waardoor browsers met servers kunnen praten. Zoals alles in de digitale wereld werd HTTP door de tijd en ontwikkelingen ingehaald. Belangrijkste beperking van HTTP is dat het protocol het drukke verkeer niet meer aan kan. De laatste jaren is het aantal opgevraagde webpagina’s en data (afbeeldingen, video, javascript, etc) en het aantal verzoeken dat op de server afgevuurd wordt zodanig toegenomen dat het de kwaliteit van de verbinding niet ten goede komt. HTTP/2 maakt deze verbinding beter en sneller. Een meer technische toelichting over HTTP/2 kun je lezen op tweakers.net

Voordelen van HTTP/2 t.o.v. HTTP

Met HTTP/2 is je shop een stuk sneller. Afhankelijk van de site (hoeveelheid data) en de locatie van de bezoeker (afstand tot server) levert het 3% tot 15% snelheidswinst op.

Wat leuke linkjes:

Zonder HTTPS (SSL) geen HTTP/2

Veel browsers (Chrome, Firefox, Opera in elk geval) ondersteunen alleen HTTP/2 in combinatie met een HTTPS verbinding. Dat betekent dat een website een SSL certificaat moet hebben om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe techniek.

Je Magento shop is sneller mét een SSL certificaat

Voor veel mensen was snelheid een reden om een webshop niet (volledig) via SSL te laten lopen. Een SSL certificaat kon een vertraging van miliseconden opleveren. Deze miliseconden konden wat ons betreft sowieso niet opwegen tegen de voordelen van een SSL certificaat (veiligheid, vertrouwen, Google positionering), maar met de ontwikkeling van HTTP/2 is dit ook officieel niet meer aan de orde. Sterker nog, je shop is in de meeste gevallen zelfs sneller mét een SSL verbinding (via HTTPS dus) dan zonder.

Heb je nog geen SSL certificaat, dan is het dus slim die wel af te gaan nemen. Je website wordt er niet alleen veiliger van en straalt meer vertrouwen uit, hij wordt er vanaf nu ook sneller van.

HTTP/2 op het Hypernode platform dankzij automatische teststraat

De software die HTTP/2 aan de serverkant mogelijk maakt, is nog niet erg gangbaar. We hebben dit dus heel zorgvuldig moeten testen voordat we het konden uitrollen. En weer bewees onze automatische teststraat hier zijn waarde: we kunnen niet alleen veiligheidsfixes in no time uitvoeren, ook nieuwe technieken kunnen we als eerste in Nederland op grote schaal en veilig doorvoeren.

Je hoeft er niets voor te doen!

Draait jouw shop op het Hypernode platform en heb je een SSL certificaat? Dan gaat al het verkeer dat via HTTPS loopt automatisch al via HTTP/2. Daar hoef je niets voor te doen. Sterker nog, je maakt al enkele dagen gebruik van HTTP/2. Misschien heb je dat in MageReport Premium al gezien aan de laadtijd van de shop 😉

Heb je nog geen SSL certificaat of draai je nog niet op het Hypernode platform? Dan kun je nog geen gebruik maken van HTTP/2. Zorg dus dat je een SSL certificaat aanvraagt in je Service Panel (of bel ons even), en/of vraag een Hypernode hostingtrial aan om kennis te maken met het platform.

Succes!!

Verder lezen:

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post