testen op Hypernode

Een webshop heeft voortdurend aandacht nodig in de vorm van onderhoud en uitbreidingen. Voordat wijzigingen doorgevoerd worden op een live omgeving test je deze eerst. Je wil er immers zeker van zijn dat alles naar behoren blijft werken na implementatie.

Hypernode biedt verschillende mogelijkheden om te ontwikkelen en testen. Elke optie heeft zijn voor -en nadelen die we overzichtelijk op een rijtje hebben gezet zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw shop.

 

Hypernode development pakket

De beste optie om te ontwikkelen en te testen is met behulp van een Hypernode development pakket. Hypernode biedt veel verschillende pakketten om uit te kiezen en elk pakket heeft een development variant beschikbaar. Development pakketten zijn gemiddeld 30% goedkoper dan productiepakketten van gelijke grootte.

Een development Hypernode is geheel gelijk aan een productie Hypernode, maar heeft wel een aantal restricties. Zo zijn er geen alerts ingesteld voor development Hypernodes. Stel dat je helemaal los wil gaan met testen dan kan dat, maar weet dat onze techneuten geen alert krijgen als de Hypernode down gaan door overbelasting. Onze autohealing processen werken wel volledig op development Hypernodes. Verder zijn development pakketten afgeschermd met een wachtwoord. Zo kun je er zeker van zijn dat de testomgeving niet benaderbaar is voor de buitenwereld tenzij je expliciet toegang hebt gegeven. Ook zoekmachinebots worden geblokkeerd op development Hypernodes om te voorkomen dat de testomgeving geïndexeerd wordt.

De voordelen

 • Je test op een hostingomgeving die identiek is aan je live omgeving
 • Je testomgeving is volledig losgekoppeld van de live omgeving
 • Een development Hypernode is 30% goedkoper dan de productievariant
 • Development pakketten zijn op elk moment te bestellen en op te zeggen; je betaalt per dag
 • Een development pakket kan eenvoudig omgezet worden naar een productiepakket (en visa versa) zonder handmatige gekopieer van data

De nadelen

 • Je betaalt voor een development pakket

 

Staging omgeving

Op elke Hypernode staat een staging omgeving. Met een staging omgeving heb je een ontwikkelomgeving tot je beschikking die gelijk is aan je productieomgeving. Je hoeft niets te installeren en kunt gelijk starten met het inrichten. Maar met een staging omgeving kan niet alles getest worden. De staging omgeving staat namelijk op dezelfde Hypernode als je live shop. De live omgeving deelt alle resources en instellingen met de staging omgeving en andersom. Daardoor is bijvoorbeeld het uitvoeren van een stresstest of testen van een andere PHP versie niet mogelijk.

De voordelen

 • De staging omgeving is inbegrepen in de pakketprijs; je betaalt niets extra’s
 • De staging omgeving is identiek aan de productieomgeving
 • De staging omgeving is direct klaar voor gebruik

De nadelen

 • De staging omgeving deelt resources met je live omgeving, dat kan tot overbelasting van de Hypernode leiden
 • De instellingen op de Hypernode zijn gelijk voor zowel de live- als staging omgeving, je kunt om die reden niet alles testen
 • Je moet goed opletten dat je de staging omgeving en live omgeving goed gescheiden houdt

 

Hypernode Docker

Met de Hypernode Docker image kun je lokaal, op je eigen computer, een ontwikkelomgeving opzetten. De image bevat dezelfde software, tools en configuraties als een Hypernode. Zo ben je er zeker van dat je niet voor verrassingen komt te staan als je deployt naar een productie Hypernode. Elke keer als we een platform release doen, bouwen we ook een nieuwe Hypernode Docker image. Het opzetten van een Hypernode Docker kan wel wat meer tijd kosten. En omdat het lokaal is kun je een acceptatieomgeving niet delen met externen.

De voordelen

 • De Hypernode Docker kost je niets extra’s
 • De lokale ontwikkelomgeving is nagenoeg gelijk aan de productieomgeving
 • Je kunt de Hypernode Docker integreren in je deployment pijplijn

De nadelen

 • Door het lokale karakter van de Hypernode Docker kun je een acceptatieomgeving niet delen met externen
 • Je dient de lokale omgeving zelf te bouwen en in te richten

 

Wat je ook wil ontwikkelen of testen, Hypernode biedt verschillende opties om je doel te bereiken. En de ene mogelijkheid sluit de andere niet uit. Standaard ontwikkelen op een Hypernode Docker en in bepaalde situaties een development Hypernode in gebruik nemen kan natuurlijk ook.

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post