Shopware hosting op Hypernode

Het open source softwarepakket Shopware wint langzaam maar gestaag terrein in het Nederlandse e-commerce landschap. Het is een mooi pakket dat zowel de developer als de webwinkelier flink kan aanspreken. In hoeverre verschilt Shopware hosting eigenlijk van Magento hosting als we kijken naar vereisten? En is Hypernode niet óók een perfecte hostingoplossing voor Shopware shops? Jazeker!

Magento en Shopware: beiden e-commerce

Magento en Shopware zijn beiden e-commerce systemen en hebben dus dezelfde basiscomponenten. Beide systemen

  • maken gebruik van dezelfde technology stack (NGINX, PHP, MySQL, RabbitMQ, etc);
  • hebben te maken met dezelfde uitdagingen, zoals productafbeeldingen die zo licht mogelijk moeten zijn en continu-lopende processen die veel load opleveren;
  • hechten extreem veel belang aan performance en een soepele checkout;
  • hebben te dealen met externe koppelingen zoals PIM’s en Payment providers;
  • én hebben te maken met hetzelfde bezoekersgedrag.

Gaan Hypernode en Shopware dan samen?

Ja! Sterker nog, er draaien al een flink aantal Shopware shops volledig naar tevredenheid op ons platform. Daar is enkel een simpele NGINX-configuratiewijziging voor nodig. Alle performance optimalisatietips die in de Shopware documentatie geadviseerd worden, zijn al standaard beschikbaar op de Hypernode.

En zelfs veel van de optimalisaties die we op Hypernode al jaren aan het uitwerken zijn, zijn daarom ook toepasbaar op Shopware. Denk bijvoorbeeld aan de protectiemaatregelen voor brute-force aanvallen en ongewenste bots, de automatische image optimizer, en de smart request handling-optimalisaties waarbij we de Hypernode beschermen voor requests die niet meer relevant zijn geworden.

Maar Hypernode was toch Magento-specifiek? Dat is zeker waar. De Hypernode bevat dus ook een aantal Magento-specifieke optimalisaties en tooling die niet out-of-the-box voor Shopware werken. Denk aan de security checks op MageReport Premium, de Magento malware scanner en handige n98-magerun tools. De server en resource statistieken binnen MageReport Premium zijn daarentegen juist wél weer heel relevant.

Veel van de optimalisaties op Hypernode zijn ook toepasbaar op Shopware.

Het is dus eigenlijk niet raar dat bureaus die al jaren met Magento en Hypernode werken, en inmiddels zijn gestart met Shopware, deze shops ook gewoon op een Hypernode hosten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de ervaringen van Kiener, een Shopware development specialist: “Kiener kiest voor Shopware hosting van Hypernode

 

Shopware hosting bij Hypernode: probeer het gratis!

Meten is weten en dus kan je onze hosting met daarop een Shopware 5 of Shopware 6 preinstalled een maand lang gratis uitproberen. Benieuwd naar het hosten van jouw shop op Hypernode? Start dan vandaag nog je trial via onze website!

 

 

Related Post