logo-kleinDe titel van Beste Kerstshop 2012 mochten ze al een tijdje dragen, maar afgelopen vrijdag 18 januari konden wij pyjamaonline.nl officieel de prijs overhandigen. Omdat pyjamaonline.nl zelf (nog) niet een groot kantoor heeft, vonden zij het erg leuk om ons kantoor een bezoekje te brengen. Zo konden we ze direct uitdagen voor een goed potje pingpong 😉

Begonnen op de zolderkamer

Jelle en Claudia - pyjamaonline.nl

Jelle en Claudia – pyjamaonline.nl

Ik denk dat we kunnen stellen dat de Beste Kerstshop verkiezing nog niet eerder zulke jonge winnaars heeft mogen uitroepen. De webshop pyjamaonline.nl is opgezet en wordt gerund door het jonge stel Claudia en Jelle, beide nog student. In de herfst van 2011 is de webshop begonnen op zolderkamer van Jelle’s moeder in Almere. De aanleiding voor het starten van de shop was een combinatie van ondernemersdrift en de populaire pyjamabroek van een niet nader te noemen Amerikaans modemerk. De aandacht verbreedde zich echter al snel naar pyjama’s in alle soorten en maten, en bijkomende producten als badjassen en pantoffels. Het aantal bestellingen groeide zodanig dat de zolderkamer wat krap werd. Ook waren ze steeds meer tijd kwijt aan de bijna dagelijkse ritjes naar Almere voor het halen van de bestellingen. Tijd dus om in Amsterdam op zoek te gaan naar een kantoor- en opslagruimte, welke ze gevonden hebben in Amsterdam West. Ook het ophalen van bestellingen vanaf kantoor hebben ze nu extern geregeld. Zo kunnen ze beiden meer tijd besteden aan de aspecten die ze echt leuk vinden. Zoals het verzinnen van leuke en creatieve acties om de conversie van hun shop te verhogen. En dat ze daar goed in zijn, is wel gebleken.

Hoe werd pyjamaonline.nl de Beste Kerstshop 2012?

Omdat Jelle met een andere site klant bij Byte is, heeft hij bij de start van de verkiezing onze blog over conversieverhoging tijdens de feestdagen gezien. Zo gedreven als ze zijn, besloten ze hier direct werk van te maken. Samen zijn ze actief op zoek gegaan naar leuke en aansprekende acties. En slim zijn ze ook, want ze gaven toe dat ze stiekem ook graag mee wilden liften op het succes van de Beste Kerstshop verkiezing 🙂

Pyjamaonline.nl had haar nominatie te danken aan 2 aspecten. Het eerste aspect betrof haar heldere en zichtbare communicatie van de beloftes tijdens de feestdagen: “gratis verzending boven € 50,-” en “wanneer nu besteld, voor Kerst in huis”. Waar de jury echter het meest enthousiast van werd, was het uitgewerkte originele idee van de “adventkalender’. Op de homepage troffen bezoekers voor elke resterende dag tot aan kerst een gesloten vak aan. Achter elk vlak verschool een actie die pas op de betreffende dag zichtbaar werd gemaakt. En dat je daar nieuwsgierig van wordt, kan ik uit eigen ervaring bevestigen … Ik betrapte me erop dat ik (bijna) elke dag even ging kijken welke actie er die dag aangeboden werd. Leuk detail: dit proces kon niet geautomatiseerd worden, dus elke avond om 00:00 uur werd handmatig het volgende vlak zichtbaar gemaakt.

Werkelijk iedereen werd ingezet om te stemmen: klanten (via een nieuwsbrief), ouders, vrienden, ouders van vrienden, collega’s van de ouders van vrienden, etc. En achteraf kunnen we wel zeggen: met succes! 45% Van de stemmen was voor pyjamaonline.nl. “Het leuke is dat we hier ook weer bestellingen uit zien rollen“, aldus Claudia.

Jong, ambitieus en inspirerend

pyjamaonline.nl won een iPad mini met inscriptie

pyjamaonline.nl won een iPad mini met inscriptie

Na de officiële overhandiging van de iPad Mini (met inscriptie) en de proost met een glaasje champagne, hebben we Jelle en Claudia ook nog even getest op hun pingpong-skills. En ik moet zeggen, zelfs deze zijn niet onaardig. Op dit moment heeft pyjamaonline.nl een klantenbestand van zo’n 600 klanten, en de toekomstplannen zijn groots. Wij waren erg positief verrast over deze ambitieuze en inspirerende winnaars van de Beste Kerstshop verkiezing. Het belooft zeker wat voor de toekomst! En natuurlijk, nogmaals gefeliciteerd met jullie terechte overwinning. We zijn nu al benieuwd wat jullie volgend jaar bedenken!

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post