Hosting5 min lezen

De ongekende mogelijkheden van Pimcore

Door Merel Mensink op vrijdag, 10 december, 2021

De ongekende mogelijkheden van Pimcore

In dit artikel

Werk je regelmatig met een CMS (Content Management System)? Dan ben je vast bekend met diverse soorten CMS, zoals WordPress en Joomla. In Nederland is het CMS Pimcore nog niet zo bekend. Dat is eigenlijk best bijzonder want Pimcore heeft als CMS nog veel meer te bieden dan de bekendere varianten. Het biedt namelijk niet alleen productinformatie, maar ook master data management (PIM/MDM), user experience management (CMS/UX), e-commerce en digital asset management (DAM).

Waarom dat allemaal handig is? Dat leggen we je graag haarfijn uit 😀.

Wat maakt Pimcore zo krachtig?

De basis van pimcore is gebaseerd op PHP. In dit geval in het toonaangevende Symfony Framework. Dit maakt dit CMS ook interessant voor ontwikkelaars. Daarbij is het systeem Open Source (al kan er ook voor een bedrijfsnetwerk gekozen worden) en is er gekozen voor een API-driven benadering, waardoor het makkelijk toegankelijk is en ook nog eens heel flexibel. Door de grote hoeveelheid opties stelt het je in staat om via slechts één platform de customer experience te verbeteren, IT-kosten te minimaliseren, de efficiëntie te vergroten en enorme datasilo’s af te breken.Die kracht is inmiddels ook opgemerkt door grote bedrijven. Pimcore is een Oostenrijks bedrijf dat is opgericht in 2013. In de afgelopen jaren hebben ze grote spelers zoals Dr. Oetker, Pepsi en Yamaha al kunnen overtuigen van de kracht van hun CMS.

De voordelen van Pimore

We noemden het net al: de flexibiliteit van dit systeem maakt dat de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. Om hiervan een goed beeld te krijgen is het handig om een paar van die mogelijkheden (en de daarbij behorende voordelen) toe te lichten.

Digital Asset Management (DAM)

Herken je dat? Al je teksten, foto’s en andere informatie zweven ergens in de enorme (online) cloud en het zoeken en vinden van de juiste gegevens wordt steeds lastiger. Met behulp van Pimcore hoeft dat niet langer een probleem te zijn. Dit systeem biedt je namelijk een goed doordachte structuur om digitale mediabestanden op simpele wijze te beheren. Al die data worden opgeslagen in het -enige- centrale geheugen, waardoor ze altijd weer makkelijk zijn terug te vinden.

User Experience Management (UX/CMS)

Pimcore biedt multi-channel publicatie functies. Dit levert uiteindelijk gebruiksvriendelijke output van content op voor de verschillende platforms. Daarnaast biedt dit CMS de mogelijkheid om je website aan te passen aan de voorkeuren van een individuele gebruiker. Zo kun je dus regelen dat een vaste bezoeker direct de informatie van zijn voorkeur naar voren krijgt. Dit vergroot de kans op conversie!

E-commerce

In een webshop staan vaak duizenden producten. Natuurlijk wil je het liefst dat deze zo overzichtelijk mogelijk worden opgeslagen en getoond. Met Pimcore is het mogelijk om productinformatie in één centrale database op te slaan. Daarbij wordt een verbinding gemaakt tussen PIM (Product Information Management) en DAM (Image Management). Zo kan er relatief simpel een overzichtelijke webshop gecreëerd worden, voor zowel B2B als B2C. Dit levert niet alleen tijdsbesparing op, maar ook een verbeterde klantervaring!

Pimcore en de koppeling met Magento

Magento is een e-commerce platform met heel veel mogelijkheden. Helaas ontbreekt het wel aan geavanceerde productinformatie management tools. Om die reden zoeken Magento gebruikers vaak naar een extern systeem om deze valkuil te vermijden.

Met Pimcore los je dit probleem zo op!

Je kunt deze open source oplossing gewoon integreren in je Magento webwinkel, waardoor het mogelijk wordt om digitale data veel makkelijker te beheren. Daarbij kun je ook nog eens gebruikmaken van al die andere voordelen van Pimcore op het gebied van data management en gebruiksvriendelijkheid. Om een voorbeeld te noemen: je kunt in Pimcore documenten opslaan in diverse talen en soorten. Vervolgens kun je de juiste versie heel simpel op de juiste plek in Magento laten zien. Zonder de Pimcore integratie zouden al deze documenten allemaal, stuk voor stuk, apart opgeslagen moeten worden. De werkwijze die met Pimcore mogelijk is levert dus naast meer overzicht ook nog eens een flinke tijdsbesparing op!

Wat kost Pimcore?

Dit is misschien nog wel het fijnste onderdeel van Pimcore: de prijs. De open source software is namelijk helemaal gratis! Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat je aan je lot overgelaten te worden, want de klantenservice is prima op orde. Overigens is het wel mogelijk om een bedrijf geïntegreerde versie van dit CMS te krijgen. Hieraan zijn wel kosten verbonden. Voor kleine ondernemingen is in de meeste gevallen de open source versie meer dan voldoende.

Geïnteresseerd in Pimcore?

Dat begrijpen wij goed. Wij hebben al heel wat Pimcore implementaties mogen doen en bieden dan ook extreem snelle Pimcore hosting aan.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Hi! Mijn naam is Dion, Account Manager at Hypernode

Wil je meer weten over Hypernode's Managed E-commerce Hosting? Plan je online meeting.

plan een een-op-een meeting tel:+31648362102

Visit Hypernode at