over_naar_groene_stroom

Velen van jullie hadden het (uiteindelijk) wel door, we draaien bij Byte natuurlijk nog gewoon op groene stroom. Het bericht van vanmorgen was een 1 april grap. En met succes, al zeggen we het zelf. Maar liefst 125 domeinen zijn via het Service Panel overgestapt op groene stroom.

Bij Byte wilden we 1 april niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tijdens de brainstorm zijn de meest wilde ideeën langsgekomen, van een naar India geoutsourced supportteam tot Magento 3. Uiteindelijk lieten we onze klanten en partners weten dat we, wegens dalende olieprijzen, over waren geschakeld op fossiele brandstof. Via het Service Panel was er nog wel de mogelijkheid te blijven draaien op groene stroom, waarbij de performance van de site of shop afhankelijk was van de windsnelheid.

Screen Shot 2016-04-01 at 11.40.14

Nu is vrijdag is doorgaans een ontspannen dag voor onze toppers op het supportteam. Maar vandaag was alles anders. Per mail ontvingen we tientallen reacties en de telefoon stond roodgloeiend. En ons marketingteam werd niet gespaard, ook op Twitter en Facebook kwamen reacties binnen. Van licht panikerende vragen als ‘de windsnelheid is 0 bft, gaat mijn site nu down?’ tot tips over goedkope groene energie providers.

In totaal zijn er 125 domeinen overgeschakeld op groene stroom (maar niet allemaal tuinden ze er met open ogen in). Hieronder een lijst van de leukste reacties:

  • Is het handig als we tijdens stormen terugwisselen? Ben bang dat de website anders te snel laadt en de kabel doorbrandt.
  • Kunnen we de performance waarborgen door onze websites van full color naar zwart wit over te zetten?
  • Wij zijn al helemaal groen. Wij hebben fietsdynamo’s aangesloten op onze websites.
  • Wat is dit voor onzin? “Gehost worden op windenergie betekent echter ook dat de performance van de site afhankelijk is van de windkracht.’ (even later) ‘Oh….1 april
  • Ik heb thuis ook windenergie, maar mijn lampen gaan niet minder hard branden als het minder hard waait…’ (even later) ‘of is het 1 april …. Hmmm fooled me!
  • Top idee… gelijk al mijn sites overgezet op groene stoom en ik heb nog een paar pallets met windbuilen ingekocht via marktplaats voor extra performance gedurende de drukke dagen voorafgaand aan de kerst! Goed initiatief 😀

Dank voor de vele positieve reacties, en we hopen dat de mensen die er in zijn getrapt, er uiteindelijk toch om hebben kunnen lachen. Wij vonden het in ieder geval goed om te merken dat we veel klanten hebben die, net als wij, groene stroom hoog in het vaandel hebben staan! Misschien tot volgend jaar 😉

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post