byte icon

byte sponsoringWillem was op bezoek bij een aantal ontwikkelingsprojecten in Kenia die door Byte worden gesponsord, onder andere bij Macheo Children’s Centre (weeshuis en voedselprogramma), Action for Children (opvangcentrum voor straatkinderen), Matoto (weeshuis) en Barcamp 2.0 (ondersteuning voor jonge ondernemers).

Bij verschillende NGO’s is door Byte een internetaansluiting aangelegd op basis van GPRS/EDGE. Dit mobiele datanetwerk werkt in Kenia een stuk beter dan in Nederland en is bovendien goedkoper in gebruik. Een zeer valide oplossing dus die enorm bijdraagt aan de communicatiemogelijkheden van ontwikkelingswerkers. Daarnaast doneerde Byte computerapparatuur, onder andere met het educatieve OS Edubuntu en een kind-vriendelijke versie van Wikipedia die ontwikkeld is door SOS Kinderdorpen. Hier is een aantal kinderen van het Macheo weeshuis nijver aan de slag met een Byte laptop. Ze hebben in een middagje enkele basis computervaardigheden geleerd (een briefje tiepen en een tekening maken voor de sponsorouders) en zijn nu druk met een spelletje waarbij ze leren rekenen door penguins om te kegelen. Als straatkinderen hebben ze nooit een computer gezien,maar na een paar uurtjes oefenen zijn het digital natives in de dop!

byte kenia sponsoring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bijdrage van Byte is als zeer welkom ervaren en we beschouwen onze bescheiden inspanningen als een groot succes. We hopen er daarom binnenkort vervolg aan te geven. Er is inmiddels een laptop besteld bij het One Laptop Per Child project die ook in Kenia zal worden afgeleverd. Meehelpen of meer informatie? Neem dan contact op met Willem de Groot.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken