magentoGisteren is de nieuwste release voor Magento Community uitgebracht: Magento 1.8.1.0. Ook in deze release zijn enkele belangrijke veiligheidsverbeteringen opgenomen. We raden Magento Community gebruikers dus sterk aan zo spoedig mogelijk te updaten. 

 

Belangrijkste wijzigingen

  • Er is voortgeborduurd op de verbeteringen m.b.t BTW berekeningen, afronding en configuratie die Magento 1.8 bevatte. Hierbij is onder andere aandacht besteed aan invoices, credit memo’s, cross-border transacties, gebundelde producten en multi-tax scenario’s. 
  • Functionele verbeteringen m.b.t. de shopping cart, checkout, content management system en product import en export. 
  • Belangrijke veiligheidsproblemen zijn verholpen. Deze zijn o.a. gemeld door de community en ontdekt naar aanleiding van interne testen.

Lees de gedetailleerde wijzigingen en veiligheidsverbeteringen in de officiele releasenotes

Upgraden

Upgraden naar Magento 1.8 kan via Magento Connect Manager of via de Shell. Beide manieren leggen we uitgebreid uit op onze Kennisbank in het artikel Magento upgraden. Of volg de stapsgewijze handleiding over het upgraden van de Magento 1.8. editie op de website van Magento zelf. Let op: we raden aan om de Magento 1.8.1.0. eerst te installeren in een testomgeving.  
Zou u hier graag wat hulp bij krijgen of het liever uitbesteden? In ons partneroverzicht vindt u een lijst met partners die u graag helpen met het upgraden van uw Magento installatie. Omdat de release een aantal mooie veiligheidsverbeteringen bevat, raden we aan zo spoedig mogelijk te upgraden.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken