joomlacolorGisteren heeft het Joomla! Project twee upgrades uitgebracht, namelijk Joomla! 3.2.1 en Joomla! 2.5.17. Het zijn nieuwe versies met nieuwe features en bug fixes. Draait uw website op een Joomla! 2.5.x of 3.x versie, dan raden wij aan zo spoedig mogelijk te updaten.

 

Release Joomla! 3.2.1.

Specificaties van Joomla! 3.2.1 release

Joomla! 3.2.1. bevat een aantal nieuwe handige features. Waaronder:

  • Content versiebeheer
  • Vele verbeteringen m.b.t. gebruikersinterface
  • Eenvoudige meertalige installatie voor de 64 officieel ondersteunde talen
  • Ingebouwde Joomla! Extensions Finder waarmee eenvoudig extensies uit de Joomla Extensions Directory via de backend geïnstalleerd kunnen worden (momenteel meer dan 4000 extensies)
  • Verbeterde veiligheid met sterke wachtwoorden en twee-staps authenticatie
  • Nieuw rapid development framework voor ontwikkelen van nieuwe extensies

Lees meer informatie over de release op de website van Joomla Community. De volledige release notes vindt u op de website van Joomla! Project. Daarnaast heeft Joomla een aantal leuke tutorial video’s over de nieuwe features beschikbaar gesteld. 

Upgraden

Draait uw site op een Joomla! 3.x versie, dan kunt u in één klik updaten naar Joomla! 3.2.1 (geen migratie en heeft terugwaardse compatibiliteit). Ga daarvoor naar Componenten -> Joomla! Update. Kijk voor volledige update-instructies op de documentatiewebsite van Joomla!.

Wij adviseren altijd om voor het updaten even de Joomla! 3.2.1. FAQ door te nemen zodat u op de hoogte bent van de laatste informatie van Joomla-gebruikers rond deze release. Zorg er ook voor dat u altijd over een back-up van uw website beschikt, voordat u de update gaat uitvoeren. Bij Byte worden er automatisch back-ups gemaakt van uw website, dus deze stap hoeft u niet handmatig uit te voeren.

Nederlandse vertaling

Op de website van de Joomla Community is de Nederlandse vertaling te downloaden van Joomla! 3.2.1. De pakketten bevatten de Nederlandse taalbestanden voor de website (frontend en backend), voor de TinyMCE tekstverwerker.

 

Release Joomla! 2.5.17

Ook voor de Joomla! 2.5. is er een nieuwe release uitgebracht: Joomla! 2.5.17. We raden u aan uw Joomla 2.5.x te upgraden naar deze versie.

Statistieken voor Joomla! 2.5.17

De specifieke bug fixes zijn terug te vinden in de release notes van Joomla! 2.5.17.

Zorg voor een veilige site, upgrade!

Omdat dit een security release is, raden we onze klanten sterk aan direct te upgraden!

Het updaten van uw site naar de nieuwste release kunt u doen via de backend van uw Joomla site. Ga daarvoor naar Componenten -> Joomla! Update. In dit scherm ziet u welke versie op dit moment geïnstalleerd is en welke nieuwste versie er klaar staat. Klik op “Installeer de update” en de Joomla site zal automatisch worden bijgewerkt. Kijk voor volledige update-instructies op de documentatie site van Joomla!.

Wij adviseren altijd om voor het updaten even de Joomla! 2.5.17 FAQ door te nemen zodat u op de hoogte bent van de laatste informatie van Joomla-gebruikers rond deze release. Zorg er ook voor dat u altijd over een back-up van uw website beschikt, voordat u de update gaat uitvoeren. Bij Byte worden er automatisch back-ups gemaakt van uw website, dus deze stap hoeft u niet handmatig uit te voeren.

Nederlandse vertaling

Op de website van de Joomla Community is de Nederlandse vertaling te downloaden van Joomla! 2.5.17. Het pakket bevat de Nederlandse taalbestanden voor de website (frontend en backend), voor de TinyMCE tekstverwerker en Nederlandse voorbeelddata die tijdens het installeren optioneel geïnstalleerd kan worden.


 

Let op! Gebruikt u de extensie “eXtplorer” in Joomla? Houdt er dan rekening mee dat uw website risico loopt. Wij raden u met klem aan deze extensie te verwijderen. Meer info.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken