leafsstar_64

leafsstar_64

  • Beste Kerstshop 2010
  • Verscheidene verstoringen
  • Migratie naar PHP 5.3
  • Sponsoring
  • Byte in de Media

Beste Kerstshop 2010

Terwijl in Nederland de winkelstraten al weken versierd zijn met kerstverlichting, zijn er relatief weinig webwinkels die laten zien dat de feestdagen weer voor de deur staan. Om webshops die voor de kerst extra hun best doen om hun shop te “kerstimizen”, organiseert Byte de verkiezing Beste Kerstshop 2010. Is uw webshop op een bijzondere manier op de kerst voorbereid (bijvoorbeeld qua design of speciale acties)? Meld uw shop dan aan! Dit kan tot en met 6 december 15u via www.beste-kerstshop.nl. Een jury van 5 professionals zal uit alle inzendingen 10 shops nomineren. Vervolgens kan het publiek stemmen op hun favoriet. De hoofdprijs is een iPad of een jaar gratis Magento hosting.

Verscheidene verstoringen afgelopen weken

We hebben de afgelopen weken kleinere en grotere storingen gehad. Een aantal zaken hadden we voor kunnen zijn, een aantal zaken helaas niet. Zo lag de DDoS aanval volledig buiten onze macht en hebben we met man en macht gewerkt om alle sites zo snel mogelijk weer up te krijgen. Meer hierover kunt u lezen op onze site en ons blog. Vervelend was dat de kleinere en grotere storingen allemaal in twee weken samenvielen. We hebben met het hele team twee weken lang hard doorgewerkt om de verschillende systemen te verbeteren. Een hoop zaken hebben we ook structureel kunnen verbeteren. We hebben veel zin in het verder uitbouwen en verbeteren van ons platform, zodat we stabiliteit, veiligheid en snelheid op de lange termijn kunnen blijven realiseren. We communiceren via Twitter het vaakst over verstoringen. Leest u mee of volgt u ons op http://twitter.com/byte_internet.

Migratie naar PHP 5.3

Na vele aankondigingen over de migratie naar PHP 5.3 zijn we op 1 november zonder enige problemen overgestapt. Hoe deze migratie precies stap voor stap is verlopen, kunt u nalezen op de grote PHP Migratie blog. Nadat alle sites automatisch gemigreerd waren, konden klanten op het Service Panel toch nog handmatig terug schakelen indien er zich grote problemen voordeden. Men heeft nu tot 1 februari uitstel gekregen om deze sites PHP 5.3 klaar te maken. We willen iedereen die terug geschakeld is, aanmoedigen dit zo snel mogelijk te doen, omdat er veiligheidsrisico’s aan zitten.

Sponsoring

Byte sponsort een tweetal nieuwe goede doelen. Zo wordt de nieuwe site van Orange Babies door Byte gehost. Orange Babies is een stichting die zich inzet om zwangere vrouwen met hiv en hun baby’s in Afrika te helpen. Op 1 december is het weer Wereld Aids dag. Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht besteed aan hiv en aids. Draagt u ook een steentje bij? Ook blijven we de kleinere initiatieven steunen, want alle beetjes helpen. Byte sponsort daarom de Dukes of Desert, die een spectaculaire reis door de woestijn gaan maken voor het goede doel in Gambia.

Byte in de media

Byte is de afgelopen maanden in de media verschenen. Ook lezen wat er over en door Byte gezegd wordt?

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken