Byte_groene_hosting

Sinds deze week bieden we niet meer standaard groene hosting. Voor wie veel waarde hecht aan groene energie behouden we de mogelijkheid om hier gebruik van te maken. In het Service Panel kun je met één klik overstappen naar windenergie. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Houd er echter wel rekening mee dat de performance van je site dan afhankelijk is van de windkracht.

Update 17:30 uur: Psst, grapje natuurlijk, 1 april 😉

De beste hosting voor de beste prijs

Bij Byte vinden we het belangrijk een steentje bij te dragen aan een betere wereld (zie Byte en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Dat doen we onder andere door al jaren voor groene stroom te kiezen. Maar het bieden van de beste hosting voor de beste prijs vinden we nog belangrijker. De laatste tijd zijn de olieprijzen hard gedaald, waardoor het voor ons (helaas) een stuk voordeliger is om te schakelen naar fossiele brandstoffen. Vanaf dit moment draait je website of webshop dus op ‘grijze stroom’. Op deze manier kunnen we je service en performance blijven bieden, zonder dat de marges te klein worden.

Groene hosting op verzoek wel beschikbaar

Ondanks dat we er valide redenen voor hebben, vinden we het wel moeilijk om helemaal afscheid te nemen van het hosten op groene stroom. We blijven veel belang hechten aan het milieu en weten dat vele van onze klanten dat ook doen. Naast dat we nog steeds met de fiets of het OV naar kantoor komen en we nog steeds goede (groene) doelen blijven sponsoren, hebben we ook gezocht naar een aanbieder die ons voor een aantal servers van groene stroom kan voorzien tegen een relatief voordelige prijs. Die hebben we gevonden.

Deze groene stroom wordt opgewekt middels windenergie. Op deze manier houden wij onze kosten beperkt en kunnen we de klanten die graag groen hosten toch blijven ondersteunen. Gehost worden op windenergie betekent echter ook dat de performance van de site afhankelijk is van de windkracht.

Wil jij gebruik maken van groene hosting middels windenergie? Geef dit dan nu aan via ons Service Panel (zie onderstaande button). Wees er wel snel bij, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

 

Schakel terug naar groene stroom

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post