Het is een feit, we hebben vorige week de deur van ons geliefde pand aan De Ruyterkade definitief achter ons dichtgetrokken. Een memorabel Byte-tijdperk dat 4 jaar heeft geduurd is daarmee voorgoed afgesloten. Maar we treuren niet hoor! De mooie herinneringen en de vele grappige – maar soms ook gênante – foto’s zullen voor altijd in ons geheugen gegrift staan en wat we er voor teruggekregen hebben is nog veel mooier.

Hard werken en chillen in het Westerpark

watertorenpleinOns nieuwe kantoor ligt aan het Watertorenplein in Amsterdam. Een hele gave plek midden in het stadsdeel Westerpark, op kruipafstand van het Westerpark zelf. Hier kunnen we onze chocolate cravings stillen bij Tony Chocolonely, onze inner child loslaten in de TonTon Club, of gezellig een biertje doen bij onze buurman Café-Restaurant Amsterdam…. We hebben nog heel wat te ontdekken.

Innovatie meets historie

Ons kantoor zit in een voormalig pompgebouw, gebouwd rond 1899 en onderdeel van het toenmalige complex Pompstation van de Gemeentewaterleidingen Amsterdam. Het gebouw is een Rijksmonument en lijkt op het eerste oog niet echt geschikt als kantoor, maar met behulp van een entresol en veel glazen wanden blijkt het een hele fijne plek om te werken.

Locatie locatie locatie!

Het heeft wat voeten in aarde gehad om deze plek te vinden en te krijgen. De zoektocht begon afgelopen juni, toen duidelijk werd dat we De Ruyterkade moesten gaan verlaten. De dakterrassen die we tot onze beschikking hadden waren natuurlijk geweldig, maar voor de rest werd het wat krapjes. Onze collega’s komen uit alle windstreken, dus de belangrijkste eis was een locatie in Amsterdam welke gemakkelijk te bereiken is. Daarbij moest het pand bij Byte ‘passen’, want werken en borrelen in een troosteloos kantoorpand met systeemplafond en grijze tapijttegels was simpelweg geen optie.

20161125_100259_resizedHet verhuisteam wilde zoveel aan zoveel mogelijk wensen tegemoet komen. Dat betekende veel bezichtigingen, veel afwijzingen en een hoop getwijfel, totdat onze makelaar op het allerlaatste moment heel enthousiast opbelde om te vertellen over een geweldige optie die we ab-so-luut moesten bezichtigen.

Hoewel de contracten van een ander pand al klaar lagen om getekend te worden zijn we toch nog even gaan kijken. En wat zijn we blij dat we die moeite genomen hebben, want tijdens de bezichtiging werd direct duidelijk dat op dit pand het Byte logo moest prijken.

On the move

En toen ging het opeens heel snel. Tussen het in ontvangst nemen van de sleutel en de daad-werkelijke verhuizing zat nog geen 4 weken en in die 4 weken moest er nog veel geregeld worden. Onze Office Manager Jo-Ann heeft met hulp van het Byte Verhuisteam (en heel veel to-do lijstjes) een topprestatie geleverd. Dankzij deByte lunchruimteze goede voorbereidingen kon er in het weekend van 25 t/m 27 november moeiteloos verhuisd worden.

De maandag erop kwam iedereen nieuwsgierig en vol verwachting binnen. Toen de euforie enigszins was weggeëbd kon iedereen weer aan het werk – al was het soms even behelpen. Maar flexibel als Byters zijn deed niemand moeilijk over een paar  verhuisdozen of lunchen aan de pingpongtafel. We zijn nu een dikke week verder en iedereen heeft inmiddels zijn of haar plekje wel gevonden en ingericht. Ja, wat ons betreft blijven we hier nog heel wat jaren zitten!
 

Ons bezoekadres is:

Watertorenplein 4A
1051 PA Amsterdam

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post