foto

Voor ons allereerste kantoor in Enschede

Afgelopen weekend was het jaarlijkse Byte weekendje weg! Hét weekend waar alle Byters een jaar lang naar uitkijken. In dit blog blikken Hypernode owner Folkje en sales-topper Sanne terug op een geslaagd weekend. Byte behind the scenes . . .

Vrijdag

De hele dag zoemde het al. Er werd gewerkt met glimmende oogjes van anticipatie, gespeculeerd over de geplande activiteiten en over de skype werd gepolst of het aggregaat al ingepakt was. Lunchdame Helen voorzag iedereen van een stevige bodem en katerpreventiepillen. Toen was het 15:00 uur. De schamele ruimte die er in de 9-personenbusjes nog over was na het inpakken van alle speakers, rookmachines en ijsblokjesmaakmachines werd opgevuld met beautycases en teenslippers. IMG_6759

Alle chauffeurs hielden zich uiteraard keurig aan alle snelheidsvoorschriften en helemaal niemand was zo kinderachtig om te juichen toen Bus Gertjan, als enige bus niet op de wisselstrook op de A1, links voorbij werd gesjeesd. (Om Gertjans eer te redden: dankzij een haperende Gruus-Gruus navigatie kwam hij alsnog eerder aan dan de bus van ondergetekende).

De locatie, vlak over de Duitse grens en met een beetje mikken nog onder Nederlands telefoonnetwerk, deed niet onder voor die van vorig jaar. Ruime slaapkamers, gezelschap van geitjes en hertjes, een enorme serre, heel veel buitenruimte en een verrijdbare bar, waardoor eenieder die bierbehoeftig was op zoek moest naar de huidige locatie en aldus op slinkse wijze tot lichaamsbeweging gedwongen werd.

IMG_6776Sophia had een slack line meegenomen en gaf een koorddans-workshop (aantal keren de overkant gehaald: 0, aantal fatale verwondingen: 8). Anderen waren aan het twisteren-met-een-twist (lees: neus op blauw, voorhoofd op geel). En natuurlijk werd het vuur hoog opgestookt. DJ Ruud warmde de boel nog extra op met aanstekelijke deunen. Maar eerst werd er nog gepubquizd om een doosje Flügel. Of de overwinning van de Support-dames geheel terecht was, laat ik in het midden. Wel opvallend was het dat Gruus zelf niet het juiste antwoord wist op de vraag “Hoeveel kantoren heeft Byte gehad?”. Nee Gruus, de wiki heeft altijd gelijk.

Na de Flügels en de zoute tranen van alle verliezers kon het feest toch echt los. De slack line werd opgeborgen, de muziek ging IMG_7278nog een standje harder (Jo-Ann: “100% garantie dat we hier zo hard mogen als we willen!”) en de dansspieren werden losgemaakt. Hoe het verder afliep laat ik over aan Sanne. Zij is van ons allen vermoedelijk de meeste uren wakker geweest die zaterdag, dus is de geëigende persoon om onze zaterdagmemoires op te tekenen.

Zaterdag

Ahum, nou goed, wakker…de eerste 5 uren van de zaterdag zeker ja, maar toen ik om kwart over 10 mijn bedje uit kroop, voelde ik me toch meer dood dan levend… Gelukkig is er bij Byte altijd eten en koffie in overvloed om je weer een beetje in verticale positie te krijgen. Ja, het feest vrijdagavond was erg geslaagd, getuige ook de muziekopname van mijn optreden als Gloria Gaynor die het hele bedrijf is rondgestuurd, waarvoor dank Ruud!

Tja, het is je eerste Byte weekendje weg en dan dien je hooggespannen verwachtingen toch waar te maken, dus vooruit, die kater negeren en vrolijk door! Na een heerlijk ontbijt met verse broodjes, zoals het hele weekend weer top geregeld door Jo-Ann en Merel, gingen we de busjes weer in en reden we naar hartje Enschede. Hier werden enkele Byters wat nostalgisch over het studentenleven wat ze hier hebben geleid, en over de beginjaren van Byte die hier plaatsvonden, voordat Byte volwassen werd en naar een echte stad verhuisde dan.

IMG_1115

Strike the pose

We werden verdeeld in 5 groepen voor een heus “Wie is de Mol?” spel! Ieder team kreeg verschillende opdrachten via een iPhone door, die kriskras door de stad opgelost moesten worden en waar punten mee verdiend werden. In ieder team zat uiteraard ook een Mol die de boel probeerde te saboteren… waarbij werkelijk geen enkele tactiek werd geschuwd. De plaatselijke middenstand zal ongetwijfeld erg blij zijn geweest met de foto’s die gemaakt werden van hun etalages met Byters erin, roltrappen die moesten worden stilgelegd nadat mensen de verkeerde kant op naar boven renden, en goedkope troep die geprobeerd werd te ruilen voor “iets waardevollers”. Maar ach, we hebben gelachen! Mol Leoni bleek de sterkste truc uit te halen door heel enthousiast haar team aan de meeste punten te helpen, maar vervolgens de map ergens te zijn “vergeten”, waardoor ze te laat binnenkwam en haar team met 0 punten onderaan eindigde… Zo zie je maar weer dat je lieve blonde meisjes nooit moet vertrouwen!

Schermafbeelding 2015-08-13 om 14.28.39Vóór we terugkeerden naar de accommodatie maakten we een korte stop bij het allereerste pand waar Byte ooit heeft gezeten, en waar het dus allemaal begonnen is… Met de bijna 40 medewerkers die mee waren, hebben we uiteraard een mooie groepsfoto gemaakt op deze historische plek! Bij thuiskomst begonnen een aantal Byters driftig te koken, want deze avond staat een zelfgemaakt buffet op het menu en je wil natuurlijk niet onderdoen voor je collega’s!

Na te hebben genoten van een Michelin-waardig diner gingen we weer de auto in voor de laatste activiteit vandaag, lasergamen! In een grote loods konden we het laatste restje energie (en de frustratie die misschien een tijdje sluimerde jegens die ene collega) eruit gooien in zenuwslopende gevechten tussen team groen en team rood. Aangezien de gevoelstemperatuur een graadje of 45 was en iedereen vol enthousiasme rond rende als Rambo, kun je je een voorstelling maken van de bezwete, uitgeputte maar o zo voldane gevolgen!

IMG_6814Terug in de accommodatie ging de tap weer open, het vuur weer aan en de voetjes van de vloer. Mijn voornemen deze nacht toch echt een beetje op tijd naar bed te gaan is ook nu weer mislukt, maar ja, gezelligheid kent geen tijd. En stiekem willen we ook helemaal niet dat het zondag wordt! Toch, Folkje?

Zondag

Nou.. ik was bij dat lasergamen zo keihard gegaan dat mijn collega’s in de bus naast me subtiel hun neus dichtknepen (lees: braakneigingen moesten onderdrukken). En toen ik daarna, collegiaal als ik ben, de douche in was gedoken, was de sirenezang van mijn bed zo aanlokkelijk dat het me niet meer lukte om mijn kamer uit te komen. Ja, ik was er zo een die al braaf voor enen in bed lag. Waardoor ik er zondag wel bij benadering enigszins fris bij zat. Dat gold niet voor iedereen overigens, maar met wat koffie, eieren en aardbeien begon het toch weer ergens op te lijken. Het zat er bijna op, het Byte weekendje weg van 2015. Eerst moest nog even het huis bezemschoon worden gemaakt (“Wat is bezemschoon? En hoe bezem je een fornuis schoon?”) en alle gesneuvelde glazen worden gemeld. En toen reden we weer naar huis – pardon, kantoor. Daar ruimden we onze overdaad aan voedselvoorraden op en toen was het opeens afgelopen.

De meest opzienbarende gebeurtenis van het hele weekend? Dat er maandag maar 1 zieke was.

paintballen

 

Wil je meer foto’s zien van ons weekendje weg? Bekijk ons fotoalbum op Facebook!

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post