Byte weekend 2016

Twee weken geleden was het jaarlijkse Byte weekendje weg! Hét weekend waar alle Byters een jaar lang naar uitkijken. In dit blog licht newbie salesboy Sjoerd een tipje van de sluier op. Byte behind the scenes . . .

Gedurende de zes maanden dat ik nu bij Byte werk kwam dit jaarlijks terugkerende weekend al geregeld voorbij. Meestal in combinatie met spannende verhalen over ziekenhuisopnames, romances en andere zaken die het tl-licht van de De Ruijterkade 139 niet kunnen verdragen. Lang kon ik de gedachte aan een weekend vol alcoholmisbruik met collega’s nog verdringen maar een aantal weken voor het festijn aanving begon Jo-Ann met een barrage aan teasers, vooraankondigingen en inpaklijstjes, zodat je er eigenlijk niet meer omheen kon.

Vrijdag

Toen op 12 augustus rond een uurtje of zeven de wekker ging en ik de luiken opendeed wist ik dat deze dag herinnerd zou worden als de dag dat ik voor het eerst met het Byte weekend mee zou gaan. Klamme handjes en klotsende oksels maakten zich direct van mij meester en overmand door zenuwen besloot ik door te zetten en richting kantoor te gaan.

IMG_0716Op kantoor was het business as usual. Ik werd enigzins mentaal voorbereid door mijn naaste collega, veteraan en mede-organisator Sanne. De klok tikte voorbij en al snel was het drie uur, de Byte variant van de ‘event horizon’. Een enorme bus waar normaal grijze duiven en schoolkinderen in worden vervoerd stond tactisch voor de deur geparkeerd waardoor twijfelaars niet anders konden dan in de bus stappen.

20160812_184354De bestemming was het mooie Kessel, gelegen naast de Maas. Eenmaal aangekomen waanden we ons in de Nederlandse villa van Pablo Escobar. Denk aan een zwembad, kunstgras, nepmarmer maar niet aan nijlpaarden, strippers of Colombiaans goud. Dat gaat zelfs een Byte weekend te ver. Wat overbleef waren emmers mojito’s, legaal je collega’s opjagen en afschieten tijdens een lasergame op locatie en knuffelen met collega’s die zich normaliter verborgen houden in het nerdhok op de derde.

 

20160813_001456Iedereen besloot die vrijdag vroeg te pieken en maximaal karmamuntjes in te ruilen voor bier, cocktails en sterkers. De kelder werd voorzien van vieze deuntjes door onze eigen Ruud en met een masker op leken ineens alle collega’s modellen. Het feestgedruis ging tot in de kleine uurtjes door en gelukkig heb ik er niet alles van meegekregen.

Zaterdag

IMG_5425Mijn kamergenoot maakte mij rond een uur of tien wakker met een luid gesnurk (ik noem geen namen Enrique). Na een klein powerontbijt vervolgden we onze avonturen en gingen we per fiets richting een kasteel alwaar we een puzzeltocht voor onze kiezen kregen waar zelfs de scherpste geesten binnen Byte moeite mee hadden. Laten we het er maar op houden dat het goed is dat we niet elke weekend in de puzzelspeurtochtenbusiness zitten. De kater was alom aanwezig dus toen de klus geklaard was togen we naar de lokale ijssalon om daarna snel terug te vluchten naar onze kamers en de gordijnen dicht te trekken.

De zaterdagavond leek rustig te blijven totdat er een busje met drie Beverwijkers het terrein op kwam rijden en iedereen wapens gaf. Wapens waar een BFG900 nog niets bij lijkt. Met wat g20160814_002156ekke petjes en een soort omgebouwde enkelband op het hoofd werden we in groepen verdeeld en wat volgde was een soort virtuele massaslachting onder collega’s met laserstraaltjes en tactieken waarvan ik zeker weet dat ze uit videospelletjes komen. Na vier rondes werd de balans opgemaakt. Ruud en Jo-Ann, onze VIP’s, leefden nog en verder geen doden en, gek genoeg, ook geen gebroken polsen. Om dit te vieren werd er veel gedronken, gezellig gedaan en eindige ook deze avond weer, zeer voorspelbaar, erg laat.

Zondag

Van de zondag weet ik nog maar weinig. Hoogtepunten van de dag waren het gat in het hoofd van Allard en het afscheid van onze lieve Jonna. Eenmaal terug op het honk in Amsterdam vluchtte iedereen snel naar huis om op te laden voor een bewogen werkweek. Een week waarin we Magento Technology Partner zijn geworden. Dat wetende, wanneer zal het volgende Byte feestje zijn….?

Bij Byte werken is een feestje op zich, maar wat ik dit weekend heb geleerd is dat je de Byte feesten en weekenden helemaal niet moet onderschatten!

20160813_210451

Wil je meer foto’s zien van ons weekendje weg? Bekijk ons fotoalbum op Facebook!

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post