Groepsfoto-Byte-2017

Twee weken geleden was het jaarlijkse Byte weekendje weg! Hét weekend waar alle Byters een jaar lang naar uitkijken. In dit blog licht techie Bono een tipje van de sluier op. Byte behind the scenes . . .

Ja ja, het Byte weekend. Dit was voor mij de tweede keer dat ik mee ging, en zoals vorig jaar begon het feestje al goed met de voorpret in de bus.Om er voor te zorgen dat we ons niet zouden vervelen waren er een aantal activiteiten in de bus. Zo kregen de winnaars van de “dierenbingo”, die nog bij de gezondheidsweek hoorde, een alcoholische prijs. Dit hielp mensen moed in te drinken voor het “moordspel” waarbij je met je neus de tenen van je doelwit moet aanraken. Verbazingwekkend genoeg leidde de combinatie van alcohol en halsbrekende duiken niet tot vroegtijdige verwondingen.

 

Bij aankomst op onze bestemming, een mooi statig huis bovenop een heuvel en omringd door een bos, ben ik vrijwel direct de uitkijktoren ingeklommen. Hierboven had je een perfect overzicht van de omgeving. Samen met de ondergaande zon en wat wolken in de vallei was het uitzicht beeldig. Naast de uitkijktoren was er een groot veld voor activiteiten en een prachtig bos.

Na aankomst was het al snel tijd voor een Italiaans diner, waarna we een “jongens tegen de meisjes” spel gingen spelen. We begonnen met “wie ben ik”, gevolgd door “doe zoveel mogelijk t-shirts aan op één persoon”, die weer gevolgd werd door een soort “lingo met mensen”. Tot slot was er een soort team-twister waar menig acrobaat en clown nog een puntje aan kan zuigen. Tijdens dit spel is ook de winnaar van het moordspel naar voren gekomen. In samenwerking met alle Byte-dames had Merel Dennis, de presentator van het spel, vast weten te zetten en te vermoorden. Gek genoeg was ik de enige die probeerde Dennis te bevrijden, de rest stond erbij en keek ernaar (wat was dat nou jongens?).

Vrijdagavond

De rest van de avond zijn er nog een paar snode plannen, die het daglicht niet hadden kunnen verdragen, tot uitvoering gekomen. Ik had nog een jacuzzi meegepakt voordat ik feestend de avond in ging. Toen ik die avond, of beter gezegd nacht, naar bed wilde gaan was het pikkedonker op de zolder waar ik sliep. Laat de vloer van die zolder nou net zo hard kraken dat het lijkt alsof je op een vloer van crackers loopt en dat ik de lichtknop van de kamer niet kon vinden. In pikkedonker met een zatte kop over een veld van crackers lopend stootte ik mijn weg naar mijn bedje. Hilariteit alom. Vervolgens ben ik in slaap gevallen op een bed dat niet was opgemaakt (mijn opgemaakte bed stond daar tegenover). Ik vraag me toch wel af hoeveel Byters ik heb wakker gemaakt met mijn nachtelijke avontuurtje…

Zaterdag

De volgende ochtend begon ik de dag goed met een uitgebreid ontbijt, waarbij het fameuze Shoarma-ontbijt niet mocht ontbreken. Ik was blijkbaar wel wat later uit de veren dan de rest want deze was al bijna op en er waren geen Byters meer te bekennen. Hierna ben ik met een groepje gaan lopen waarbij we nog wat stenen zijn gaan keilen op een riviertje. Op de terugweg hebben we nog een heuze wilde vos gespot, super vet!

Bij terugkomst van de wandeling was er een groot speelveld opgezet waarvan de leukste toch wel de opblaashindernisbaan met de opblaaswaterglijbaan waren. Het ging er hier af en toe hard en fanatiek aan toe. Er circuleert binnen de Byte catacomben nog een slow motion filmpje waarin Byter Jeroen op de glijbaan als afscheidscadeau aan oprichter Allard een keiharde elleboog tegen zijn kaak verkoopt. Echt mooi om te zien.

Met zijn allen bij het kampvuur

Na even opgewarmd te zijn in de sauna was het tijd om te kunnen genieten van de barbecue waar ik mijn reputatie als veelvraat weer heb mogen waarmaken. Het was wel een beetje jammer dat het weer, net als de rest van het weekend, niet echt wilde meewerken. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na de barbecue was er nog even een momentje om afscheid te nemen van de oprichters van Byte waarbij er natuurlijk grappen over en weer werden gegooid. Hierna was het weer tijd om te gaan feesten, waarbij er een pittig vuurtje werd gestookt. Dit vuurtje leek op het einde eerder op een signaalvuur en was de volgende ochtend ook nog lekker warm. Die avond was ik iets beter voorbereid en ben ik zonder slag of stoot in mijn opgemaakte bedje in slaap gevallen.

Zondag

De volgende ochtend waren we al klaar met inladen en opruimen voor de gestelde deadline (een primeur voor het Byte weekend weg?). Ik had uiteraard het gevoel dat de terugweg naar het Byte hoofdkwartier een stuk langer duurde dan de heenweg naar de Ardennen. En dat was weer het Byte weekend!

 

 

Wil je meer foto’s zien van ons weekendje weg? Bekijk ons fotoalbum op Facebook!

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post