Byte_goed_bezig_vakantie

Van 29-07-2016 tot 06-08-2016 ben ik op kamp geweest. Dit was niet zomaar een kamp, maar een kamp waarbij we maar liefst 40 kinderen van diverse basisscholen uit Aalten trakteren op een week vol bezigheden. Tijdens dit kamp passeert er een gezonde mix van educatie, samenwerking, individuele opdrachten en ontspanning de revue.

Oorspronkelijk is dit kamp opgezet vanuit de PKN Een Kerkelijk genootschap in Aalten. De allereerste kampweek werd 40 jaar geleden georganiseerd. Hierbij werden vooral kinderen uitgenodigd die niet in de gelegenheid waren om op vakantie te gaan, doordat de gezinssituatie het niet toeliet door bijvoorbeeld financiële tekorten of ziekte. Anno 2016 is dit nog steeds de gedachte vanuit de organisatie, maar de pure focus ligt hier niet meer op.

Met een groep van 13 vrijwilligers hebben wij onze week (de vierde van vijf weken) vormgegeven met het thema: De tijdmachine.
Een kwaadwillende professor wilde de 40-jarige geschiedenis van het kamp wissen omdat hij niet tegen andermans plezier kan. Samen met de kinderen hebben we deze professor weerhouden van zijn snode plan. Hiervoor moesten we halsbrekende toeren uithalen. Elke keer verscheen de professor in een ander tijdperk (dag thema) waar hij moeilijke opdrachten had uitgezet om ons te dwarsbomen. Zo kwamen we onder andere terecht in de Gouden Eeuw, Het Interbellum, De Middeleeuwen, De Koude Oorlog, De Oer/IJstijd én waren we aanwezig bij de allereerste Olympische Spelen.

Dagelijks terugkerend waren de corvee taken: terreindienst, afwassen, vloggen, kamplied en douchen. Doordat we de taken in een leuk jasje staken waren het zeer vermakelijke bezigheden, maar het waren wel vaste elementen van de dag. Dan waren en nog de gebruikelijke maaltijden; ontbijt, lunch en avondeten. Hierbij werd er standaard een parcours afgelegd en tijdens een van de avondmaaltijden was er een heus Pannenkoekenhuis gebouwd!

Al met al was het een week vol vertier waarbij volgens de kinderen, het vlotten bouwen, buikschuiven, smokkelspel, de Bonte Avond, Spooktocht en het middagje zelf koken het gaafste waren om te doen. Wat de leiding betreft was de “verwen de leiding” middag het tofste moment van de week :).

Wat verwend worden betreft wil ik graag benadrukken dat mijn deelname aan deze week mede mogelijk is gemaakt door de speciale “goed bezig” vakantieregeling van Byte. Van de vrije dagen die ik heb opgenomen is de helft door Byte geschonken! Iets wat absoluut gewaardeerd wordt en volgens mij uniek is! Thanks namens mij, de kinderen en de rest van de leiding. Tot volgend jaar!

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post