Eerste Byte hackathon , stoplicht

Er slingert hier een stoplicht rond

Het is maandagmiddag en business as usual bij Byte. Marketing evalueert de succesvolle Magento SEO workshop van afgelopen vrijdag. Support helpt klanten op weg met allerhande vragen. DevOps bereidt geroutineerd en geconcentreerd de loadbalancer migratie van vannacht voor. Wie echter goed kijkt, ziet dat er wat broeit op de achtergrond.

Er slingert een doos met Raspberry Pi’s rond op de vloer van de Techniekafdeling. In een hoek ligt een enorm stoplicht stof te vangen. Op alle afdelingen hangen grote monitors. Er is een gloednieuwe smoothie maker bezorgd en in de printer liggen recepten voor natuurlijke energiedrankjes. Collega’s vragen elkaar of ze een slaapzak te leen hebben en er worden weddenschappen afgesloten over op welk tijdstip van de nacht je het meest productief bent. Zo tussen de regels door bereiden we ons voor op de eerste Byte hackathon

Meten is Weten

Vanaf woensdagochtend gaan we los. Team DevOps gaat 2 dagen en een nacht aan de slag met het project Meten is Weten. Doel? Een systeem bouwen waarmee we alle data die we ongemerkt verzamelen kunnen ontsluiten aan het hele bedrijf. Cijfers over het aantal vrije servers, het aantal Nagiosalerts, de omzet, het aantal klanten dat gebruik maakt van Redis of New Relic, het aantal supporttelefoontjes, het aantal Facebooklikes, het aantal jarige Byters, onze totale leeftijd in seconden, het aantal storingsvrije dagen, et cetera. En en passant gaan we hiermee onze samenwerking nog meer verbeteren, testen hoe scherp onze Techies zijn om 4 uur ’s nachts en natuurlijk een hoop plezier beleven.

Het leukste is misschien nog wel de geheimzinnigheid waarmee al onze collega’s plannetjes smeden om de nachtbrakers moreel te ondersteunen. Zelfs ik, coördinator en allround bemoeial van de Techafdeling, mag niets weten. Er is mij te kennen gegeven dat ik er maar vanuit moet gaan dat er diner en ontbijt worden verzorgd, ik mag me niet bemoeien met de dresscode voor de pyamaparty die blijkbaar georganiseerd wordt, ik mag die recepten voor gezonde drankjes die in de printer liggen niet bekijken en ik hoef geen masseur te bellen. Ik moet me ook maar eens laten verrassen. Best moeilijk eigenlijk.

Voor wie benieuwd is wat er tijdens de hackathon allemaal gebeurt, zullen we zeer regelmatige Facebookupdates posten. Volg ons dus tijdens de eerste Byte hackathon en in onze dappere strijd tegen de slaap, op www.facebook.com/bytehosting.

 

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken