De succesvolle eerste editie van Happen en Trappen in Amsterdam smeekte uiteraard om een vervolg en vorig weekend was het eindelijk zover: Happen en Trappen in het mooie Utrecht met 15 collega’s uit alle windstreken.

Tim’s taart

Het startpunt was Utrecht Centraal waar we om 14:00 uur onze roestige rossen uitgelaten bestegen. Onder de bezielende leiding van Operations Manager Vera reden we naar onze eerste bestemming. Onderweg passeerden we omleidingen, wegwerkzaamheden, fietsers, winkels en een overkill aan voetgangers. Was dit nu een goede eerste indruk van de Domstad? Nee, maar wat img-20161008-wa0005_resizedwe 5 minuten later bereikten wel. Relaxed verder fietsend door de prachtige binnenstad van Utrecht kwamen we aan bij het appartement van Techie Tim, uitkijkend op de Oudegracht. De grondige inspectie van zijn zolderappartement leverde dan ook veel oeh’s en aah’s op. Tim begreep overigens heel goed hoe je meisjes (en jongens) blij maakt; hij zette gewoon Instagram-waardige taartjes op tafel en liet iedereen kiezen. Jammer dat we er geen foto van gemaakt hebben.

Chefwaardig voorgerecht bij Jeroen

img-20161008-wa0011Tevreden verlieten we een dik half uur later Tim’s appartement en reden we verder over de Utrechtse grachten. Via een flinke omweg door verschillende Utrechtse wijken kwamen we uiteindelijk aan bij het appartement van Techie Jeroen. Ook Jeroen heeft het behoorlijk goed voor elkaar zo bleek, met zijn mega-dakterras uitkijkend over Utrecht. Helaas was het net iets te koud om ons voorgerecht – een chique vitello tonato – buiten op te eten en zaten we knus binnen te genieten van Jeroens culinaire creatie, weggespoeld met een eerste wijntje of biertje. Een tweede alcoholische versnapering zou er ook nog wel ingaan, maar we moesten door.

Vera’s groen(t)e soep

We reden vervolgens naar het huis van Vera – weer via een fikse omweg want trotse Vera was erop gebrand om ons zoveel mogelijk van ‘haar’ stad te laten zien. Eenmaal aangekomen in de wijk Ondiep waren we diep onder de indruk. Niet alleen van haar dampende broccolisoep met begeleidend breekbroodje, maar ook van haar huis. De meeste van ons wonen bescheiden op één verdieping; Vera bezit er vier. De rondleiding liep dan ook een beetje uit de hand, want de helft van de collega’s zat al op zolder toen Vera nog bezig was met het showen van haar schoenencollectie op de tweede. Toen Bono tenslotte ook zijn vierde kom soep helemaal naar binnen had gewerkt konden we onze weg vervolgen.

Sambal bij Dennis

Achteraf snappen we heel goed waarom Bono koos voor een goede bodem want we moesten helemaal naar Utrecht Terwijde. Terwijde ligt ergens rechts van Woerden, maar heeft gelukkig wel een treinstation. Jammer dat wij op de fiets waren.

We raakten de weg in deze gloednieuwe wijk ook nog eens kwijt, maar bereikten uiteindelijk toch het juiste adres. Het gezucht en gesteun verstomde meteen toen we het paleis van Supporter img-20161008-wa0034Dennis betraden. Aan de rand van Utrecht wonen heeft zijn voordelen zo bleek. We hadden een compleet Byte-feest kunnen organiseren in zijn woonkamer, zoveel ruimte. Dennis had urenlang in de keuken gestaan om ons een Aziatische bamitafel te kunnen voorschotelen. Met succes want binnen 20 minuten was er van Dennis’ harde werk bijna niets meer over.

Tijd voor de afwas hadden we (jammer genoeg) niet, dus we lieten Dennis en vriendin met alle troep achter om onze tocht voort te zetten naar onze laatste stop: de woonboot van Hyperbaas Willem.

Willem’s ijskoude afsluiter

Eenmaal aangekomen werden we opgewacht door romantisch flikkerende kaarsen in het gras die ons naar de ingang leidden. Willem had duidelijk zijn best gedaan, niet alleen in het gras maar ook in de keuken. Er werd ons een citroensorbet gepresenteerd, overgoten met wodka en een blaadje basilicum als finishing touch. Het ijs had geen tijd om te smelten zo snel was het op en noodgedwongen gingen we over op een laatste wijntje of biertje. Rond 22:30 uur werd het helaas toch echt tijd om te gaan want OV-fietsen moesten ingeleverd en treinen moesten gehaald worden. De fietsen werden voor een laatste keer ontketend en ieder ging zijn of haar eigen weg.

 

We zijn nog aan het brainstormen over een volgende Happen en Trappen want een spin-off komt er zeker. We dachten zelf aan iets in de trant van ‘Wijnen & Treinen’ of ‘Lekkers & Trekkers’. Mocht jij nog een geniale ingeving hebben laat het ons graag weten!

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post