Byte_happen_trappen

Werken bij Byte is een feestje, dat werd vorige week zondag maar weer eens duidelijk. Nog maar net bijgekomen van een zeer geslaagd Byte-feest op de vrijdagavond ervoor, stapten een groep Byters op de fiets voor een flink rondje Amsterdam. Het concept: een vijf-gangendiner verzamelen door van de ene naar de andere locatie fietsen, waar op elke locatie een lieve collega zijn of haar woning liet zien en heerlijk eten had klaargemaakt voor de sportieve fietsers. De voorspelling was regen en wind, maar doorByters als we zijn had niemand afgezegd. Het werd overigens een droge dag met een hoop lol en goed eten, dus dat had ook niemand willen missen.

Koffie bij projectmanager Folkje

De dag startte om 11:00 uur bij de pontjes achter het Centraal Station; een handig startpunt voor de niet-locals die nog snel een OV-fiets konden scoren. De eerste bestemming was Amsterdam Noord via het pontje, zelfs voor veel Amsterdamse collega’s onbekend terrein. Na het pontje volgde een mooie landelijke route door Noord met veel groen en leuke wijkjes. Veel te snel stonden we voor het huis van onze collega en product owner Hypernode Folkje die ons opwachtte met taart en koffie. We vermaakten ons prima, zo chillend in de zon, op de aanlegsteiger en uitkijkend over het water. Na 3 kwartier was het toch echt wel weer tijd om te vertrekken richting de andere kant van het IJ, ditmaal via het pontje bij de NSDM werf.

Voorgerecht bij directeur Gruus

De volgende bestemming was het schip van onze leider en inspirator Gruus, in West. Gruus was net verhuisd dus we waren zeer benieuwd naar zijn nieuwe stekkie. We werden niet teleurgesteld, want wat een topplek in het water.

Gruus bleek ook niet onverdienstelijk te kunnen koken, want zijn voorgerecht was restaurantwaardig (lees: een blauwe kaassaus op een bedje van witlof, inclusief het “zuurtje” voor een extra smaakdimensie). Helaas was de motor al jaren geleden uit het schip gesloopt, dus een rondje varen zat er niet in.

Thaise soep bij techie Nick

Toen alle borden leeg waren ging Gruus verder met klussen en stapten wij weer op de fiets om te beginnen aan onze barre tocht helemaal naar Amsterdam Zuid-West, vlakbij het World Fashion Center. We passeerden diverse wijken en parken en bijna op het moment dat iedereen dacht nu wel ongeveer bij Schiphol beland te zijn, rees daar het gloednieuwe appartementencomplex van techie Nick op. Nick houdt van pittig, dat wisten wij. Elke dag tijdens de lunch zien wij Nick zorgvuldig een keuze maken tussen de diverse sambal-soorten om vervolgens een flinke lik rode pepers op zijn broodje te smeren. Dat Nick ons een Thais soepje voorschotelde verbaasde ons dan ook niets, maar collegiaal als hij is had hij ook een minder hete versie van zijn soep gemaakt.

Chili con carne bij front-end developer David

Voor de derde keer konden we nog wel even blijven genieten van het uitzicht, dit keer vanaf het balkon op de 7e verdieping. Maar goed, we hadden een schema om ons aan te houden en moesten nog een flink eind naar Oost fietsen waar ons hoofdgerecht dampend stond te wachten op het fornuis van front-end developer David. Fietsend door het Vondelpark en het centrum werd door een aantal collega’s een grappige discussie gevoerd over de inrichting van het huis van David. Zou het beeld wat we van hem hebben ook kloppen *? Eenmaal in Oost aangekomen bleek er opnieuw een hoofdrol weggelegd te zijn voor de rode peper; dit keer niet al te subtiel verwerkt in de chili con carne. Gelukkig was er bier en wijn en heel veel water uit de kraan.

Taart als toet

De hele mega-pan chili con carne ging leeg en na heel even toe te hebben gegeven aan een after-dinner-with-some-alcohol-dip hesen we ons nog 1 keer op onze stalen rossen met als eindbestemming een tentje met een uitgebreide keuze in gebak, ijs en andere zoetigheden. Ze waren speciaal voor ons wat langer opengebleven en dat was een wijze beslissing, want bijna alle taart ging op.

Na dit “toetje” was het toch echt tijd om naar huis te gaan. De meeste collega’s moesten nog naar het CS fietsen en daarmee werd een perfect rondje Amsterdam afgesloten. We zijn in totaal bijna 6 uur onderweg geweest en hebben meer dan 2,5 uur (33 km) gefietst, nieuwsgierig rondgekeken, veel gegeten en vooral hard gelachen. Dit gaan we zeker vaker doen; onze Utrechtse collega’s zijn al gewaarschuwd!
* Voor de nieuwsgierigen: yes, we nailed it…

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post