Joomla 3.7 release

Joomla! releaset op dinsdag 25 april een nieuwe versie van haar platform. Versie 3.7 van het bekende CMS verhelpt bugs en brengt verbeteringen met zich mee, die het beheren van je Joomla! sites weer een stukje leuker en makkelijker maken. In dit artikel lees je wat er verandert en wat je kunt doen om je voor te bereiden.

Veel aandacht is besteed aan het verbeteren van de workflow en de algehele gebruikerservaring. Daarnaast zijn er enkele nieuwe functies beschikbaar. In het oog springen de nieuwe ‘custom fields’. Het is nu mogelijk om allerlei nieuwe velden met verschillende functies aan je artikelen toe te voegen. Denk hierbij aan contactformulieren, auteursinformatie of een fotogallerij.

Een andere opvallende functie is de ‘Multilingual Associations Manager’, deze feature maakt het je nog makkelijker om je website in meerdere talen te ontwikkelen. Op de site van Joomla! vind je een overzicht van alle verbeteringen en features die versie 3.7 te bieden heeft.

Wat kan ik doen om mijn site voor te bereiden op 3.7?

Als je je site nog niet hebt geüpdatet naar versie 3.6.5, dan adviseren we dat eerst te doen. Dit betreft namelijk een security-release. Wij raden onze klanten altijd de nieuwste versie van een CMS te installeren. Zo voorkom je dat hackers gebruik maken van zwakheden in oudere versies, en profiteer je natuurlijk gelijktijdig van allerlei nieuwe functies. Lees op onze kennisbank hoe je dit doet.

Controleer verder of alle extensies van derden up-to-date zijn, en maak voor de zekerheid een back-up van je huidige site. Daarnaast is dit ook een mooi moment om, mocht je dat nog niet gedaan hebben, te upgraden naar PHP7. Dit zal je site aanmerkelijk sneller maken. Meer hierover kun je lezen in een blog die we eerder over Joomla! en PHP7 schreven. Op onze kennisbank vind je tevens uitleg hoe je kunt overstappen naar een nieuwe PHP-versie.

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post