Joomla hosting

Op zondag 12 april 2015 ben ik voor het eerst van mijn leven aanwezig op de JoomlaDagen. Byte is een trouwe sponsor van dit evenement en als net-nieuwe Byter mag ik gelijk mee naar dit jaarlijkse event en maak ik kennis met de unieke Joomla spirit!

Hoewel dit alweer bijna twee jaar geleden kan ik me de de keynote van die ochtend nog heel goed herinneren, het heeft ontzettend veel indruk op mij gemaakt. Het onderwerp van de presentatie was “How Joomla changed my live”. Een ontroerend verhaal over hoe Joomla ervoor heeft gezorgd dat veel mensen uit benarde posities gered werden: vrouwen die bijna op straat stonden en met Joomla websites konden gaan ontwikkelen voor geld en daarmee weer genoeg verdienden om hun kinderen te onderhouden, een eenzame man die de Joomla community ontdekte en daar vriendschappen heeft gesloten.

Een unieke teamspirit

Wat tijdens die Joomladagen het meeste indruk heeft gemaakt is de community. De tight-knit leden die elk jaar getrouw elkaars gezelschap weer opzoeken. Gelijkgestemden die vol passie websites ontwikkelen en ontwerpen in hun oude vertrouwde CMS. Een echte ons kent ons cultuur, waarbij zowel nieuwelingen als oude rotten meer dan welkom zijn. Iedereen is bereid om kennis te delen, ook al zijn het eigen concullega’s. Er heerst een ontzettend open cultuur waarbij iedereen al zijn vragen kan stellen, issues kan bespreken of gewoon ervaring kan delen, er is altijd iemand bereid je te helpen, advies te geven of gewoon een luisterend oor te bieden. De teamspirit die er hangt tijdens de JoomlaDagen is echt uniek. En ook buiten de Joomla dagen kun je terecht bij je mede Joomla enthousiastelingen dankzij uitgebreide fora zoals forum.Joomlacommunity.eu

Ik ben niet de enige die deze community zo bijzonder vind. Op de website van de JoomlaDagen zijn ook allerlei verhalen te lezen van bezoekers die dit gevoel van verbondenheid bevestigen. Zo lees ik een stuk waarin bekende Joomla-gebruiker René Kreijveld de JoomlaDagen omschrijft als een “inspirerend feestje voor elke Joomla-gebruiker”. Ook geeft hij aan dat de JoomlaDagen steeds professioneler worden maar dat de gezellige sfeer en de bereidheid van deelnemers en sprekers om kennis te delen nooit veranderd. En ook Joomla-gebruiker Chantal heeft niets dan lovende woorden over de JoomlaDagen en de community “Het maakt niet uit of je Joomla zakelijk of privé gebruikt, als je wat wilt leren, als je vragen hebt, als je ergens tegenaan loopt waar je niet uitkomt, als je zelf iets ontzettend cools hebt gemaakt met Joomla dat je wilt delen, of als je benieuwd bent naar al je andere collega’s, dan moet je gewoon gaan. Stap die drempel over en wikkel je in de warme deken van de Joomla- community!”

Joomla is springlevend

En hoewel niet Joomla-gebruikers me altijd een beetje gekscherend aankijken als ik vertel dat ik naar de JoomlaDagen ga en me dan verbaasd vragen “Zijn er überhaupt nog mensen die met Joomla werken?’’  Weet ik wel beter. Joomla is een CMS dat blijft verbazen, blijft ontwikkelen en waarin je kunt blijven ontdekken. Het is de basis en de fundering waarop deze community voortbestaat. En met de komst van Joomla 3.7 heeft Joomla en zijn community bewezen springlevend te zijn! Aankomend weekend staan de JoomlaDagen weer op de planning. Byte is ook dit keer weer sponsor en ik heb er in ieder geval alweer zin om me in deze gave community te bevinden. 🙂

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken

Related Post