Meet-Magento-Madrid

Madrid: zon, cultuur, tapas, dineren om 23:00 uur, wijn… genoeg redenen naar de Spaanse hoofdstad af te reizen! Maar hét evenement wat mij op 28 oktober hierheen trok, was Meet Magento Spanje 2015!

Byte is natuurlijk als grootste Magento hostingpartij van Nederland al jarenlang betrokken bij Meet Magento Nederland, wat ieder jaar in Utrecht wordt georganiseerd. Er worden echter overal ter wereld Meet Magento’s gehouden, en aangezien Byte plannen heeft Hypernode ook buiten onze landsgrenzen te verkopen, leek ons dit een uitgelezen moment eens te inventariseren waar onze kansen liggen.

Meet Magento Spanje is een groots opgezet congres met meer dan 600 deelnemers, waarvan ongeveer de helft uit Spanje komt. Er is dus ook een grote internationale delegatie aanwezig. Gedurende de dag worden allerlei lezingen gehouden, zowel in het Spaans als in het Engels, bijvoorbeeld over betaaloplossingen, nieuwe plugins/modules, en natuurlijk Magento 2.

Byte op Meet Magento Madrid

Mijn doel is zoveel mogelijk mensen te spreken en samenwerkingsmogelijkheden te zoeken. Dat blijkt niet lastig: zodra ik mensen vertel over wat Byte doet, roept iedereen: MageReport (van MageReport.com)! Zelfs Spaans webontwikkelaars die alleen de lokale markt bedienen blijken MageReport te kennen en te gebruiken voor hun klanten. Ik krijg dan ook heel veel positieve reacties. Zo cool!

Naast het netwerken biedt Madrid zoals eerder genoemd ook prima kansen ons ’s avonds te vermaken. Onze partner Peter-Jaap Blaakmeer van Elgentos blijkt een Magento-kennisquiz app te hebben ontwikkeld, en al gauw wordt ons groepje in tweeën gedeeld om de strijd met elkaar aan te gaan, die naarmate de avond vordert en het bier rijkelijk stroomt steeds heviger wordt. Zo steek ik ook nog wat op!

Na een dag vol van inspiratie, nieuwe ideeën en contacten, keer ik tevreden terug naar Amsterdam. Ik kijk al uit naar de volgende internationale editie!

 

Scan je eigen Magento shop op veiligheidslekken